editorial

despre adevar se poate spune numai cat este de ascuns. cu cat este ascuns mai bine, cu atat se vorbeste mai mult despre lipsa lui. ca am pomenit de lipsa vreau sa explic contextul libertatii actuale prin lipsa ei. fenomenul capata amploare prin lipsa ei. in teorie, sta inca in picioare libertatea colectiva. prea multe discutii despre alegeri si optiuni fara a tine seama de constrangeri, cel mai important factor, de departe, in ecuatia asta, fac ca timpul pierdut pentru acestea sa fie un timp pe care nu il avem. cred ca de fiecare data cand ni se arunca in fata sintagma ‘adevarul” este doar o varianta a lui, o parte care schimba perceptia noastra fara a schimba insa si rezultatul pe care cel care a aruncat aceasta momeala il obtine. adevarul se exprima cel mai bine prin cifre, dar ele „se pierd” . ce mai conteaza un milion de suflete cand un nenorocit mai vrea inca o casa de vacanta pentru fiica care e prea „confuza” dimineata sa mearga la scoala/servici/ orice altceva, dupa atatea pahare absolute. ce mai conteaza ca aflam cum niste suflete abia nascute in mizeria din/de spitale parasesc maternitatea brasov(parca asa am auzit la stirile europafm) fara sa li se faca anumite injectii absolut necesare pe motivul pe cat de odios, pe atat de real, exprimat in teorie prin lipsa banilor si in practica prin lipsa medicamentelor/injectiilor. si dupa cum postam ieri, romania cumpara o arenova pentru deplsari oficiale de 56 milioane de euro. va invt sa comentati. nu, va rog s-o faceti. am nevoie s-o faceti…

Reclame

16 gânduri despre &8222;editorial&8221;

 1. un comentariu spui..?
  Păi, ce am putea spune în afara faptului că trăim într-o realitate cruntă? O realitate în care ni se vinde orice, numai adevărul nu? Și de fapt, cred că nu ne vinde nimeni nimic, că atunci când ni se vinde putem alege dacă cumpărăm sau nu. Nouă nu ni se vinde, nouă ni se bagă pur și simplu pe gât, căci se pare că n-avem vreo putere de decizie :D.

 2. Vorbim aici despre o stare a națiunii și nu reducem la individ! Sincer? Nu trebuie să ți se ofere adevărul pe tavă, chiar și măsurată în cifre sau libertatea decretată prin constituție ca să-ți dai seama și singur cum stau lucrurile de fapt. Ți se ascund adevăruri, da…dar ele se simt și se fac vizibile prin tot ceea ce ni se întâmplă, dar ochii adormiți ai națiunii nu văd! Nația noastră este una cu conștiință adormită și comodă. Nația noastră nu este obișnuită să reacționeze și să riposteze ci una care doar înghite fără să realizeze mecanismul de manipulare în masă. Avem libertatea de a alege cum avem și libertate de a riposta. Dar avem o nație bolnavă, lovită exact în principiile fundamentale. Lași, ipocriți, parveniți, egoiști, ignoranți, mârșavi. Pe lângă, se adaugă și gradul de incultură, lipsa informației, lipsa educației.
  E grav? E foarte grav. Cu un milion de oameni în stradă nu se va face niciodată primăvară. Și nici țara asta nu se va mai face bine vreodată! Iar nația adormită primește ce merită!

  • admit ca natia noastra este bolnava. nu cred ca avem libertatea de a alege. nu cred ca avem optiuni. incultura chiar are si explicatii, la fel si lipsa inofrmatiei si a educatiei. nu e cazul acum. mai cred ca multi vad mecanismul de manipulare, doar ca …nu va d solutiile. stii de ce? pentru ca NU exista!!!

   • Nu sunt de acord! Avem exemple nenumărate în lumea asta mare că națiile sănătoase și cu principii, chiar și neoprimate cum am fost noi, ani de-a rândul, de-un regim comunist, au reușit să învingă sistemul și să răstoarne regimuri, guverne, legi, organizații. Chiar și noi am reușit-o cândva chiar și cu un anumit preț! Putem alege să stăm în stradă sute de zile și nopți, putem forma lideri. Dar nu un milion de oameni ci 20 de milioane de oameni, să ne înțelegem:) O nație întreagă!!!

    Incultura nu are nicio explicație. Nici prostia nu are scuză. Nu te naști prost, devii prost. Nu te naști incult, devii incult – prin ignoranță asumată. Dacă la nivel de individ ar exista interes pe măsură, pentru cultură și pentru obținerea unor informații atunci și nația care se formează din acești indivizi ar avea alt grad de cultură și civilizație. O carte costă infinit mai puțin ca un smartphone, o școală costă infinit mai puțin ca un BMW ultimul model.
    Soluții sunt! Ne facem că nu le vedem și invocăm constrângerile, lipsa unității și a sintagmei „N-am cu cine! Singur nu pot” și care a căpătat valoare de postulat! Bullshit!! – cum ar zice americanul de rând.
    Ca o ultimă soluție, în ultimă instanță – dacă 20 milioane de români ar emigra în masă – măcar pentru binele fiecăruia și tot ar însemna un pas înainte! Să rămână un guvern să conducă o țară fără de oameni! …aici glumeam, firește dar tot ar fi o chestiune de „atitudine” :))

   • ultima solutie e de apreciat. e o atitudine care ar putea schimba mentalitati. daca o natie intreaga ar simti la fel, atunci solutia s-ar vedea.
    despre incultura si lipsa de educatie spun ca o carte poate costa mult mai mult decat trei mese, unde aceste trei mese inseamna trei zile de trai. sunt atatia in situatia asta. aici nu e vorba de telefoane destepte sau masini de lux, ci de a stii sau a exista. poate ca la foarte multi nu ajuta cu nimic faptul ca stiu sau nu o informatie dintr-un domeniu pentru ca ea nu ii ofera nimic. sau si daca si-ar permite sa citeasca, nu ar avea cand pentru ca a doua zi de dimineata trebuie sa fie apt de munca, iar acolo nimeni nu il intreaba despre diploma cavalerilor ioaniti sau orice altceva…

   • Ar fi prea multe de discutat pe tema asta, e adevărat! 🙂
    Una peste alta, mai vroiam să spun că oamenii drepți la minte, cu principii sănătoase, cu onoare, corecți, de bun simț, onești – cu coloană vertebrală – nu au învățat să fie așa din cărți! Poate cărțile i-au desăvârșit, i-au rafinat!
    Nu trebuie să dai trei mese pe-o carte ca să citești acolo cum poți fi bun, generos și de bun simț! Viața bate cartea, filmul, școala:)
    Orice informație venită, știută nu este de prisos. Poate fi numită măcar experiență dar în mâna unui om deștept poate deveni oportunitate, o sursă ce poate fi exploatată sau chiar „armă” 😀

    Da, știu – suntem săraci – și la propriu dar mai ales la figurat (cu duhul!) și multe nu putem face ascunși sub faldul acestui gând!

    Altfel, discuția poate aluneca în derizoriu și nu vrem asta! 😉

   • Nici nu contează cine are dreptate! Contează că discutăm – chiar într-o manieră frumoasă!
    Eu doar mi-am spus părerea, sincer și atât cât am putut fi la obiect! :))
    Iar eu când mă stârnesc…devin de nestăvilit! :))

    Mulțumesc pentru răbdarea cu care m-ai suportat! 😉

   • sigur. oricine are o opinie dar putini aduc argumente, asa cum o faci tu! in plus ca avem idei comune care se pot transforma f usor in directii comune. daca n-am discuta elevat, n-ar avea rost sa o facem.
    seara buna!

 3. Interesanta discutia de mai sus, as vrea doar sa adaug ca reactionam greu, asteptam ca altii sa aiba initiativa si aplicam dictonul ,, timpul le rezolva pe toate ” . De aceea untem condusi de oportunisti ca,,almanahe”, mazare, si altii ca ei fara viziune, fara interes pe termen lung .

 4. ce dracu aș mai putea comenta în momentul în care se acordă 600 de lei pe lună pt întreținerea unui câine în adăposturi și doar 42 de lei pt alocația unui copil?!
  să comentez despre aeronava lui băsescu? despre faptul că nimeni din guvern nu dă doi bani pe țara asta? despre faptul că te duci în spitale doar ca să ieși între patru scânduri, pentru că nu ți se face un amărât de test pentru a vedea dacă ești sau nu alergic la anumite medicamente? despre faptul că politicienii au N case și salariu pe lună cât n-a avut maică-mea în toată viața? despre faptul că ne mușcăm de cur unii pe alții și că ne lăsăm prostiți de străini? ce dracu mai e de spus? nimic. nu mai e nimic de zis. degeaba urlăm. presa e controlată de guvern, oricât am urla, o facem doar în grupuri mici. bloggeri care scriu de ani de zile despre politică se trezesc cu conturile de facebook suspendate, doar așa… pt că se poate…
  ce mai e de zis?
  suntem marionete în mâinile guvernului. iar guvernul e o marionetă în mâinile străinilor. românia – țară de păpuși fără creier.
  am zis suficient. și poate am vorbit incoerent, dar am o revoltă în cap și nu știu cum să o materializez în cuvinte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s