„banii is ca hartia igenica, ii arunci dupa cacaturi”

cu banii pe o luna cumperi o zi. atat si nimic mai mult. va dati seama cat de datori suntem??? doamne! viata noastra e in rate. ele dureaza sute de ani. operam cu bani pe care nu ii avem si nici nu ii vom avea vreodata. nu avem timp sa punem asta in balanta fiindca riscul ca ziua urmatoare sa nu fie acoperita e prea mare. utilitatea banilor e un fals autentic. ei nu exista decat ca pretext de a ceri si de a oferi limite. limitarea presupune planificarea vietii. nu stim cine o face. nu avem timp sa facem nici asta fiindca ziua urmatoare bate la usa si daca nu raspundem prezenti la modalitatea infecta de sclavie, e foarte posibil ca luna viitoare sa nu putem acoperi rata. astea sunt lucruri pentru oameni normali care nu vor apuca vreodata sa-si puna intrebari. in momentul cand ai timp de asta, e clar ca sansele tale de a acoperi luna viitoare sunt inexistente. faptul ca serviciile se pot plati cu bani mi se pare un pretext bun de a nu iesi din spiritul de turma, de a ne tine conectati la cacaturile denumite pefid „job”. care job. e munca BA. e sclavie fara termen.  treaba noastra e sa luptam. cica platim forma asta de sclavie cu libertataea „pe hartie”. care libertate? aia care este calcultata inainte ca noi sa facem prima plata. vrem sa fim in viata ca sa nu putem invata in viata ce trebuie sa stim neaparat despre viata. viata are un timp pe care noi nu-l putem plati niciodata cu ce adunam in timpul vietii fiindca pretul e prea mare pentru care o viata care oricat de mult ar fi platita, tot nu va putea fi traita…dollarroll

Anunțuri

12 gânduri despre &8222;„banii is ca hartia igenica, ii arunci dupa cacaturi”&8221;

  1. atâta dreptate ai…
    mă uit la maică-mea, care muncește de dimineața până seara, ca să plătească facturi, să aibă ce să-mi pună pe masă, să mă țină-n școală și, efectiv, realizez că nu trăiește… deloc. doar asta face. doar muncește, apoi vine seara și se uită la TV, pt că serviciu e de așa natură încât nu-ți permite să faci mai mult. nu poți să ieși decât pt a merge la piață, atât. nu tu chefuri, nu tu plimbări, doar oboseală și stres… pt ce?
    … ca să asigure puradelului masa de mâine, pt aia…

  2. Noi dam valoare acelei hartii prin modul in care o cheltuim . Ea singura, bancnota, este doar o simpla hartie, putin mai speciala . De nu ar fi asa, s-ar devaloriza de tot, ne-am juca ,,de-a bancherii ” toti ! :))

      • Mie imi place sa savurez aceasta mica bucurie pe care ti-o implini banii . Poate si pentru ca nu i-am avut mereu, dar sigur stiu ca banul este exact ceea ce spune dictionarul : un mijloc de tranzactionare si care reflecta puterea de cumparare .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s