viermi

voi credeti ca astora le pasa de noi? nu le pasa daca unu in plus, zece in plus, sau o suta de mii in plus, gandesc ceva, cred ceva si mor pentru acel ceva. voi credeti ca exista doctrine? sau lucruri de respectat? desi tehnologia poate face diferenta, nu e in posibilitatea de a o face acum, iar lumea a ramas guvernata pe principiul din jungla. poate ca vedeti frumosul de acolo de unde cititi voi si lucruri despre care credeti ca produc schimbarea in „bine”, dar ma indoiesc. nu-mi mai spuneti ca-s pesimist, ca deja e fumata. marele mugur ne conduce la moarte. nu ne da decat atat cat sa murim crezand ca a fost o intamplare nefericita. pe „marele” mugar e condus si el, dar n-o sa stim niciodata cine e responsabil. pana data viitoare sa va mintiti frumos ca e frumos acolo la voi, cand nu vreti sa ridicati privirea peste geam. p.s. nu vreau sa fiu blogger, vreau sa fiu unu care scrie, stiti boala aia din care se moare. multumesc…

2 gânduri despre &8222;viermi&8221;

  1. nu le pasa ! asa cum nici predecesorilor lor nu le-a pasat ! Vom ajunge din nou sa alegem si schimbam iar tusea cu junghiul si tot bolnavi vom fi. Iata ce spunea un om pe care-l respect pentru parerile sale si pt modul in care se face inteles si de prostimea din care fac eu parte – Moise Guran :

    ”Când să ne luăm și noi românii cu porcul și țuica fiartă, ne-am trezit cu o avalanșă de inițiative legislative care mai de care mai penale, ce se vor aprobate de Parlament. O lege care rezolvă traficul de influență prin reglementarea lobby-ului, o alta care îi scoate pe parlamentari de la conflictul de interese, una pentru preafericirea spălării banilor prin cazinouri prin liberalizarea câștigurilor la jocurile de noroc, plus o lege a minelor care maschează fosta lege Roșia Montană. Iar pe colivă două bomboane superbe – o grațiere pentru infractorii cu condamnări de până la șapte ani și o amnistie pentru faptele care n-au fost definitiv condamnate și pentru care autorii lor riscă pedepse de până la șase ani, plus o desfiinţarea de facto a DNA şi ANI, care rămân fără obiectul muncii dacă parlamentarii nu mai pot fi urmăriţi pentru fapte de corupţie.

    Ca să reformulez mai pe scurt, cât suntem noi ocupați cu sărbătorile, țuica și porcul, țara noastră se va transforma într-o țară a hoților. Nu că n-ar fi deja, nu că pedepsele pentru marea corupție n-ar fi scăzut deja în derizoriu, dar parlamentarii țării noastre par hotărâți să scrie în lege asta. Să nu-i mai deranjeze nici DNA-ul, nici DGA-ul, nici ANI, să poată fura în voie, fără riscul stupid de pușcărie, așa firav cum este el în țara noastră.

    Desigur, nepăsarea publică este principalul motor care propulsează tupeul parlamentar, iar rolul porcului în viața românului mi se pare că era complementar în tot acest scenariu. Nici n-are sens să ne mirăm, este pur și simplu ipocrit să nu recunoaștem că știam cu toții asta – în fond, acești parlamentari nu fac acum decât să pună în operă motivele reale pentru care au intrat în Parlament, programul electoral nedeclarat, dar pe care toți îl știm, acela de a fura cât cuprinde atunci cât ești la putere. Ca cetățean al acestei țări mai am o singură întrebare… una singură, pe care zic însă că fiecare dintre noi ar trebui să și-o adreseze lui însuși… Nu cumva eu sunt de vină? Nu cumva hoția este normalitatea? Nu cumva aceasta este țara pe care ei, aleșii cu 70%, nu fac decât să o reprezinte foate bine iar problema sunt eu?”

    • da, moise, e un om, inainte de toate, un om cu spirit si caruia ii pasa. ar trebui sa toti la fel. art lui l am citit bineinteles si eu pe biziday.ro si l-am pus integral pe fb, si am pus si link-ul aferent. nu stiu daca l-a vazut cineva. este singurul care are abilitatea de a face meeria corect, cu documentare si toate cele si care retine corect importanta informatiilor in raport cu noi, mai bine spus duritatea tratamentului la care suntem supusi. daca mai se da in secret un nou pachet de legi precum acesta, nu vom mai trai, efectiv. nu vom avea cum. desigur ca asta e scopul. sa nu traim sau sa traim atat cat are chef marele mugur care in perioada asta a zis sa ne tina la limita sa vada cum cedam …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s