Suntem ceea ce consumam.

In secolul 2.0 cu tendinte pronuntate de 3.0 pana si oamenii par artificiali, nu doar brazii de craciun. Nu se mai vad diferente intre noi si roboti, mecansismele s-au modificat si acum sunt controlate si programate sa ne satisfaca nevoile artificiale.

Dar noi, in esenta, nu aveam cum sa devenim artificiali sau nu aveam cum sa devenim artificiali in masura asta daca nu am fi consumat in exces, si fara sa ne gandim prea mult sau sa ne justificam noua si altora, produse artificiale, produse fabricate din elemente chimice, produse care nu mai au legatura DELOC cu plantele, cu fructele, cu legumele sau cu cerealele, a caror pondere in importanta alimentatiei si a ingrijirii corpului nostru este intr-o continua scadere. Si asta ar trebui sa ne dea de gandit. Mult. In mod clar suntem ceea ce consumam si suntem exact ca ceea ce consumam. Poate de asta corpul nostru oboseste mai repede, sau are imunitatea scazuta si orice afectiune se prinde de el cu lejeritate, poate de asta fata noastra arata  de parca ar avea de doua ori varsta pe care o avem in realitate. Toate chimicalele si folosirea lor in exces duce cu siguranta la o dependenta de efectul lor imediat si ne face sa nu mai tinem deloc cont de efectul pe termen lung si foarte lung, dar in lumea de plastic de acum facem totul pentru aparente si pentru ziua de azi iar de ceea ce se va intampla maine nici nu ne intereseaza.

Ca sa nu prezint doar partea negativa a epocii de acum, va aduc spre atentie si faptul ca exista produse naturale pe care le putem folosi pentru a fi pe deplin constienti de ceea ce consumam, de ceea ce intra in corpul nostru sau de ceea ce are grija si ne protejeaza corpul in fiecare moment al zilei. Daca am spus de ceea ce are grija de corpul nostru si de ceea ce il protejeaza in fiecare moment al zilei, exista cosmetice naturale iar efectele lor sunt cele care conteaza atat pe termen mediu cat si pe termen lung, iar asta e tot ce ar trebui sa ne intereseze cand ne cumparam produse de ingrijire a corpului, unde intra o gama variata de produse , de la geluri de dus pana la uleiuri de corp, produse care influenteaza direct sanatatea noastra. Si e bine sa fim in siguranta tot timpul in caz ca stim ce sa alegem si ca ne pasa cu adevarat de ceea ce se va intampla cu noi. In caz contrar, tarabele mustesc de produse cu eticheta pe baza de plante si ierburi naturale si continut format in totalitate din chimicale care de cele mai multe ori provoca senzatia de dependenta, iar pentru producatori asta e tot ceea ce conteaza.

Si, pentru ca mai sus am spus de faptul ca suntem ceea ce consumam, trebuie sa fim constienti de alegerile noastre si in privinta alimentatiei, in functie de timp si bani. Sunt produse naturale care nu pot fi comparate niciodata cu cele produse in comert, si aici ma refer la binecunoscutele sucuri naturale, la cafea, sau la gemuri si dulceturi. Deja mi-e pofta de un astfel de produs iar argumentul meu real este ca ma pot duce in debara sau ma pot urca in podul casei pentru acestea. Si imi da un sentiment de nedescris. Mi-ar placea sa ma pot urca in podul casei si sa iau de acolo si produse de ingrijire a corpului, dar deocamdata ma incred in cosmeticele naturale despre care v-am pomenit mai sus. Sunteti ceea ce consumati. Alegerile chiar tin de noi cateodata.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s