Siguranta vietii 24/24

Ce inseamna siguranta ?

Siguranta e faptul determinant pentru continuitatea existentei. Daca esti in siguranta, existi si vei continua sa o faci pana ce acest fapt iti va fi cumva periclitat de oameni si mijloacele de care dispun ei, mai precis de oameni si inteligenta lor malefica de a invada spatiul celorlalti pentru a scoate ceva profit din asta, pentru a demonstra ca se poate sau pentru a se distra pur si simplu. S-ar putea sa nu credeti ultima parte dar este foarte foarte adevarata si se intampla in zilele noastre, pe strazile noastre si, cumva, in casele si locurile noastre.

De ce nu suntem in siguranta?

Pentru ca acest lucru a devenit, incet dar sigur, un lux. Putini si-l permit si multi renunta la el. Pentru si mai multi, din pacate, n-a fost niciodata o optiune. Nici macar a doua optiune. Nici macar a treia. Pentru ca in viata totul se aduna foarte greu, se pastreaza si mai greu si se duce pe apa sambetei intr-o clipa de neatentie. Clipa in care nu apucam sa gandim. Si daca apucam sa gandim, ce credeti ca am putea gandi? Nu suntem in siguranta pentru ca instabilitatea (materiala) destabilizeaza familii, relatii, prietenii, deci o parte importanta a vietii noastre. Cred ca in fiecare corp, in fiecare loc, in fiecare casa, in fiecare garaj, local, cladire cu valoare umana, sau cu un continut ridcat de valoare umana, ar trebui sa existe camere supraveghere pentru ca siguranta sa nu fie violata. Ma gandesc ce s-ar intampla daca siguranta ar fi violata tocmai de acele organisme special create pentru a asigura tocmai asta si formate din oameni, in principal, si din resursele de care ei dispun intr-un anumit context favorabil? Ce s-ar intampla daca siguranta ar fi nesigura in propria ei casa? Oare cate camere de supraveghere si cate sisteme performante de siguranta ar fi necesare?

E cineva in siguranta astazi?

Acum imi dau seama ca am pus o intrebare excelenta si poate cineva se va gasi sa raspunda. Dar sa ofere un raspuns clar, cu logica, cu solutii, gandit, nu aruncat la intamplare cum arunci zilele in mare cand nu vrei sa fii acolo. Eu nu mai cred ca putem reusi asta fara sa apelam la tehnologie si la avantajele ei. E clar ca oamenii nu se mai respecta daca nu exista frica, nu se mai ajuta daca nu exista interesul, la naiba, nici nu-si mai zambesc daca nu obtin ceva. In felul acesta, legea junglei pare un lucru firesc intr-o societate nefireasca.

Se poate trai fara sa fii in siguranta?

Nici vorba. Astazi nu poti exista fara sa ai siguranta ca nimeni nu va atenta la starea ta. Astazi afacerea ta nu poate exista fara ca sistemul de securitatea sa fie pornit, alarma setata excelent si numarul autoritatiilor pe foaia de pe noptiera. Sau daca nu ati ajuns inca aici si afacerea sau ideea ei, unde sta toata agoniseala noastra si a parintilor nostri, nu are o finalitate, cred ca solutia se numeste asigurare sau siguranta inainte de toate. Daca pornim fara asigurarea asta, ce se va intampla?

Ati vazut cu toti cum adulmeca oameni. Nu exista animal care sa ii poata concura. Simt nesiguranta de la zeci de kilometri si nevoia e cel mai bun profesor. Nu e nici asa scump. Nici noi nu cred ca ne permitem sa fim fara protectie sau fara sisteme de supraveghere. Voi cum credeti ca putem fi in siguranta?

2 gânduri despre &8222;Siguranta vietii 24/24&8221;

  1. Eu ma simt in fiecare zi in nesiguranta de vreo 25 de ani, dar abia acum din articolul tau imi dau seama cum as putea sa previn lucrul asta. Si cred ca ar fi o investitie buna. Nu stiu care ar fi pretul per bucata dar cred ca daca fiecare om mai instarit care se simte in nesiguranta de 25 de ani, (ca sa nu vitregim bugetul celor care n-au nici de-o bere), ar cumpara cate o camera si ar flanca cu camera indreptata spre obiectiv, spre :- buncarul ala mare din Piata Constitutiei, Cladirea aia veche din fata Cismigiului, pe care scrie Primaria Capitalei, cladirea aia din piata Victoriei de se strang toti in fata ei si striga mereu ca nu se simt in siguranta, cladirea aia de langa o bisericuta cum faci ultima strada la dreapta inainte de Piata Constitutiei, unde este si Ministerul Finantelor, si Ministerul Justieii si Cladirea sigurantei de stat, si-apoi toate primariile si Consiliile judetene de peste tot, ca sa vedem cine intra si iese, cand iese, cu cine iese si cu ce intra si iese,cu ce masina si ce numar intra si iese, cred ca 99,99% din nesiguranta poporului roman s-ar rezolva.
    Pariem?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s