Cum sa-ti promovezi produsul.

E agitatie mare zilele astea, pe platforme sociale, electorale, politice si de manipulare. Toata lumea promoveaza. Ar trebui sa conteze, insa, ce (se) promoveaza. Lasa nu e bai, bani sa iasa, oameni sa prostim, publicitate sa mascam, pr-iste sa invatam.

Ca sa-l promovezi, eu stiu o singura regula. Trebuie ca el sa existe, sa fie palpabil, de neclintit, sa aiba un scop si sa nu fie mincinos. Acum deja parca sunt mai putine lucruri care seamana a produse de promovat. Dar oameni inventeaza. Adica mint. De ce mint? Ca sa promoveze asta in loc de produs, acel produs care lipseste si pe care se bazeaza toata afacerea, compania, meseria. Cred ca au mai intrat cateva zeci de non-produse acum in categoria mea.

Cum sa promovezi un produs

Sa-l lasi sa-si respire propriul aerul si altii sa-si doreasca sa-l vada cum face asta. Sa il imbraci cu gust. Nu scump, atentie, Cu gust, lucrat, gandit atent, muncit. Sa poata merge fara ca realizatorul lui sa il impinga de la spate. Sa aiba echilibrul lui. Sa mearga pe bicicleta cu doua roti, nu cu trei. Sa fie legat de tine, cel care incerci sa il promovezi. Daca nu e, cauta sa il legi. Daca nu se poate, petrece ceva timp cu el. DA, produsul e un copil autist pana il inveti sa mearga in picioare. Invata-l sa nu minta spunandu-ti adevarul despre el in sinea ta. Iar daca, dupa toate astea, produsul inca isi bate joc de umanitate, nu-l lasa sa o faca. Cineva, din greseala, va observa si ti se va urca in cap.

Nota: Am scris in felul acesta pentru ca cititorii mei sunt mai cititi decat ai lor si au inteles postarea asta.  Fii om inainte de a fi un buton intr-un mecanism. Cu bine 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s