Se mai poate astazi sa incepi propria afacere?!

E necesar sa reactionati la intrebarea din titlu. Scopul acestui articol este sa vedem daca se mai poate sa incepi astazi, acum in miezul lui 2014, o afacere care sa-ti asigure, in prima instanta, traiul de zi cu zi, iar apoi, daca ai suficent curaj si incredere in ceea ce faci si in comportamentul oamenilor, sa-ti dezvolti afacerea prin investii, deci printr-un risc asumat si calculat.

Exista suficienta incredere intr-un produs si intr-o societate, in aparenta, de consum ca sa poti sa il prezinti ca fiind unul decent si valid, competitiv pe piata, si bine pozitionat in segmentul de public spre care tinde? Sau daca publicul mai accepta nou-veniti in industrie, pentru care locul sa nu fie prea scump, caz in care investitia nu va fi recuperata niciodata iar pierderea mult prea mare pentru ca respectivul sau, dupa caz, respectivii, sa-si mai poata perimite o alta incercare? Am spus asta pentru ca sunt zeci de cazuri in care a doua sansa n-a mai existat, capitalul din prima fiind inghitit in totalitate, iar de la acel moment existenta, ca fapt general si de rutina, a fost pusa serios sub semnul indoielii.

In primul rand conceptul de birocratie este magistral optimizat pentru a face pe oricine sa renunte, sau sa piarda un timp enorm si o multime de resurse vitale afacerii incat sa renunte si sa fuga cat mai departe. Cred ca birocratia se poate rezolva daca identificam corect o firma de contabilitate care sa asigure un timp de respiro afacerii noastre, sa ordoneze corect si intr-un timp cat mai scurt actele si facturile necesare unui control pe nepusa masa din partea autoritatilor specializate in a ne face viata grea si a taia amezi pe banda rulanta pentru bugetul statului care nu este niciodata suficent, desi firmele platesc taxele si impozitele, platesc consultanta in raport cu munca depusa de acestia, care are menirea de a nu ne scoate din minti in caz de urgenta, si au in calcul sa nu ramana fara profit.

Se merita sa risti cu afacerea ta?

Stabilesc ca afacere inseamna risc. Orice tentativa presupune un cost. Orice produs obtinut in urma unei munci are, de obicei, o valoare mai mica decat suma eforturilor depuse, iar costurile…ei bine costurile sunt ca la loterie. De afara pare ca mult castiga, dar nu se stie ce e in interior. Transparenta unei firme sau companii este periculoasa, ea poate duce la diminuarea semnificativa a profitului, de aceea e asa rar intalnita. Contabilitatea transparenta e un risc major precum si transparenta firmei care realizeaza auditul, dar ele sunt parte integranta a reusitei de inceput. Pe parcurs lucrurile capata alta culoare si alta vechime, iar noi stim ca vinul e mai bun vechi si putem sa aplicam acelasi principiu si firmei de consultanta si contabilitate care devine mai serioasa si mai implicata pe masura ce activitatea ei este apreciata si apreciabila.

Poti sti cu ce sa risti?

Si eu m-am blocat aici dupa ce am scris. Asa ca intrebarea asta se adauga celei din titlu. Ma gandeam acum cam cat de bine trebuie sa estimezi costul afacerii si care ar trebui sa fie marja de eroare la care sa te astepti in caz ca planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ, si daca e vorba de targ, credeti ca pentru cei care n-au fost cu produsul lor in targ sau pe piata pana acum mai este loc?

Salutari Dumneavoastra 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s