Societatea se uita cu dispret la noi

Nu am nicio pretentie de la acest articol. Este scris la blogul nelaudat, deci se poate veni cu sacul. Mai departe, depinde de voi, daca percepeti mesajul si cum o faceti. Mesajul e clar si nu poate fi scuipat printre dinti, dupa cum spunea un mesaj Parazitii!

In primul rand, sa identificam corect subiectul „societate” din titlu. Acesta se refera la cei un milion de oameni care fac parte din clasa de mijloc dupa toate criteriile, printre care amintesc nivelul de trai si nivelul de educatie. Pe scurt, societatea nu accepta ratati, ii scuipa in ochii si pleca cu dezgust mai incolo. Niciodata nu e vina  altcuiva in afara de respectivul individ. Si atunci avem zero toleranta la oameni care nu reusesc.

N-ai ajuns acolo unde ai batut atata drum, nu te mai cunoaste nimeni, nu te accepta, nu te vrea. Tu poti continua sa te minti sau poti sa ma crezi. Oameni se mai rateaza si din acest motiv. Daca „ai tai” nu te accepta, nu-ti accepta personalitatea si existenta intr-un context total nefavorabil, atunci nu mai este nimic de facut. Orice vei face, vei fi un prost, un incult, un sarac si un ratat si la un moment dat, intr-o situatie grea sau foarte grea pentru tine, te vor scuipa in ochii si isi vor pune si prietenii sa o faca. De ce? Nu le vei putea oferi nimic palpabil ca sa n-o faca si asta va continua pana cand vei muri sau vei parasi tara. S-ar putea sa fie sinonime.

Dar de ce nu mai exista nicio forma de toleranta? Pai pentru ca oamenii folosesc doar in nume propriu faptul ca nu suntem egali si faptul ca pot evidentia asta in orice mod nenatural (im)posibil. Si, pentru ca m-au incoltit ranile, ma retrag acum, spunand ca cei care nu recunosc asta sunt cei care scuipa direct si foarte putin indirect! Pace…

Reclame

5 gânduri despre &8222;Societatea se uita cu dispret la noi&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s