La inceput a fost doar blogul…

La inceput a fost cuvantul are doua volume chiar lungi, destul de bune dar total irelevante pentru viata. Are legatura cu chestia aia inutila si inexistenta, somptuos denumita si fara nicio o explicatie rationala inca iubita in inima de masa veche, pe numele ei de scena jurnalism. Am facut o introducere dar cred ca nu mi-a iesit…

La inceput a fost doar blogul inca se scrie pentru ca in fiecare zi apar noi metode de a face asta, noi oameni care fac asta din motive la fel de noi dar care nu mai au rabdare sa parcurga pasii pe care i-am facut unii dintre noi sau altii mult mai vechi care domenesc acum peste coumunitatea nereglementata de bloggeri fara un scop in viata. Sa nu ma luati la pietre pentru expresie, are si ea rostul ei. La inceput blogul era ceva personal acum clar nu mai e asa. Nu stiu daca este bine sau nu, nu sunt aici sa critic pentru ca as face-o daca ar fi vorba doar de mine. La inceput a fost o pagina goala care prindea contur cu fiecare emotie transmisa, acum emotia e semanata artificial si asteapta sa fie culeasa cand vremea va fi potriva, acum e vorba de continut generat din necesitate decat din placere, nu in toate cazurile ce-i drept, si totodata imbucurator. Blogul se vrea a fi un instrument cu butoane rapide si calculate care sa aduca faima si recunoastere celui din spate. Acum nu-l mai poti cunoaste pe omul din spatele blogului dupa ceea ce scrie, il cred si pe el, ma cred si pe mine, soarele se aprinde daca ai un scop atunci cand deschizi portofelul. Scopul e modest, e doar mai mult decat nimic.

La inceput tot ceea ce se scria avea alt impact, era poate mai uman, mai aproape de fiecare cititor in parte, cunoasteai aproape pe fiecare in parte sau daca nu, era fix la locul potrivit pentru a face cunostiinta. Acum impactul se masura in munar de distribuiri si de unici pe zi, multi stramba din nas, calca peste morminte, se gandesc cine sa mai fie in ziua urmatoare ca sa fie cititi mai mult. Si repetat. Si coduri si html si seo si paragrafe si cuv care vibreaza, si taguri planificate si calculate si cuvnte-cheie strategic planificate si tipete si urlete si lupte pe un front ocupat si suprapopulat de bloggeri fara identitate, ca si mine, de altfel.

La inceput a fost doar blogul e un basm stiintifico-fantastic. Voi ce credeti?

Anunțuri

8 gânduri despre &8222;La inceput a fost doar blogul…&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s