Aici sau la pachet?

Acesta este mesajul pe care trebuie sa-l patrunda, mai ales la mijloc, fiindca e cam greu de facut chiar si acolo, asa cum chiar si mandra Eba a pretins ca stie economie mai mult decat petreasca dar a facut apoi o facultate mult „mai modesta” si ne-am dat seama ce a vrut sa spuna, mai ales ca nu-si mai permite mc-ul kfc-ul sa tina cuptoarele la turatie maxima pentru ca cineva le-a infundat conducta de gaze sau i-a pus sa plateasca un pret mai mare, ceea ce e exact acelasi lucru. Revenind la mesajul din titlu, el este clar si succint pentru toate mintile care au terminat doua facultati. O sa spuneti ca-s nebun si absurd, dar indata va explic pe larg, nu inainte sa va spun ca ma apuca un fel de ras ciudat cand aud de sens larg, am eu imagini in cap murdare si patate. Cei care nu au luat bacul sunt oameni de „bani gata”, sau au viata asigurata pentru ca altfel ar fi reusit sa-l ia, iar cine a vrut anul asta chiar a luat bacul fara mari eforturi, dar nu e bai guvernul pontac le-a sarit in ajutor, in abjecta lui marinimie, si a decis ca vor fi trei incercari de a lua bacul. Deci pana la a treia toti care vor vrea sa ia bacul, il vor lua. Ceilalti nu au nevoie. De ce? Pentru ca sunt smecherasi, descurcareti, adica patroni.

Dragi stundenti din romanica, dupa ce faceti facultati si dati pe carti ultimul ban, rabdati de foame la propriu si va chinuiti de va ies bube pe fata, suportati toti magarii si cretenii din lume care va spun ca l-ati apucat de Dumnezeu de un picior si ca, daca mai pompati doi ani bani in buzunarele lor, il puteti apuca si pe celalalt, o sa va spun eu tot ce trebuie sa stiti: AICI sau la pachet! Atat! Din salariul luat nu va puteti plati decat cheltuielile, nu veti mai exista, dar aveti doua facultati, bravo, ati reusit in viata. Cei care nu au luat bacul sunt sefii vostri, lucrati pentru ei, ii dispretuiti si ei va rad in fata: Asa va trebuie daca v-au placut cartile.

E gresit sa crezi ca cei care nu au luat simularea asta de BAC vor spune vreodata „Aici sau la pachet”, pentru ca, oricat mi-as dori sa nu fie asa, ei au banul pe care il folosesc in scopuri practice. Iar bacul nu mai este un scop practic de cand buzunarul plin este singura religie.

Daca faceti dinainte calculul la sapte ani de studii, cu tot ce implica asta, va sinucideti inainte sa terminati de calculat. Mai bine invatati de acum sa spuneti Aici sau la pachet si poate nu veti pierde timp si bani ci veti face bani in timpul in care i-ati pierde, iar daca spiritul de organizare si dorinta va stau in cale, poate reusiti in sapte ani sa va deschideti ceva pentru sufletul voastru, sa trageti din greu pentru visul vostru, nu sa ramaneti angajati la cei fara Bac, ca sa (le) construiti/munciti visul lor. Dragi oameni care respirati in mediul asta, nu mai bine invatati de mici ceea ce o sa regretati cu siguranta mai incolo?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s