Voluntarul de serviciu

Eu o urmaresc pe Lorena Lupu pe blog si pe facebook. Tipa verticala, corecta, talentata si cu o inteligenta peste medie. Sigur asa este. Ea nu stie cine sunt, nu conteaza asta. Ideea este foarte simpla si clara incat doar voluntarul de serviciu nu poate percepe asta. Pe scurt: razvan penescu, omul din spatele litenet.ro se bucura de continut si trafic pe platforma sa prin munca pe care o fac altii, bineinteles, pe care nu ii plateste nici dracu, iar pe langa asta, el isi da cu parerea despre orice activitate cu iz de arta si gaseste justificari sau argumentatie penibila pentru acest lucru. Problema este ca acest fel de practica, dupa cum a spus si Lorena, este la baza neplatii din presa noastra si a voastra.

Stiti ca nu se mai dau salarile? Lasati ce vedeti la tv, pe care mi-as dori sa nu-l aveti, eu vorbesc de realitatea nenorocita care spune asta. Stiti ca se munceste cu oameni pe care ii schimba regulat dupa un interval de timp, la sfarsitul caruia i se spune pe un ton pitigaiat de resurista umana cu ochii de pisica bolnava ca nu se mai poate continua colaborarea si ca le pare rau si bla bla bla? Stiati nu? De la acest om si de la altii ca el a pornit asta. Acum nu ne convine si nu va convine dar nu puteti spune ca el v-a oferit incredere si ca a spus lucruri frumoase despre voi si asa v-a convins sa furnizati materiale pe gratis sub mincinoasa titulatura de „colaboratori”.

Colaborarea se plateste, orice se plateste, munca se plateste, mancarea se plateste, chiria se plateste. Daca maine ma rog si eu de cineva sa ma primeasca o luna in gazda ca apoi poate ii voi plati chiria daca imi place cum se vede la geamul locuintei cand ploua dinspre sud-est?

Orice se plateste, orice costa si costa mult, a scrie, desi n-o sa va spuna nimeni asta, chiar este dificil si nu se invata chiar asa usor, nu stiu daca se invata, de fapt, dar voluntariul este un cacat care a distrus zeci de oameni si a imbogatit sute de sefii de redactie, mai mult sau mai putin cunoscuta. Pace 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s