5000 de semne pentru o zi

Scrii doar cât poți să îți desfaci limitele pe baza experiențelor și a imaginației. Dacă aceste două motoare funcționează cum trebuie nu ai de ce să îți mai faci griji pentru nimic în lume legat de scrierea ta creativă. În orice situație ea va funcționa pentru că ea face parte din tine și nu poate să existe fără acceptul tău. De ce crezi că unii scriu mai bine și alții mai prost? Din start, nu îi iau în calcul pe cei care nu știu să se exprime cât de cât corect, nu au cunoștințe despre nimic și practic există fără a căuta ceva, iar dacă-l găsesc, nu sunt conștienți de el. Exact, crezi, doar crezi, asta e adevarul. E în memoria noastră să apreciem ce se apreciază, e un aspect pe care nu-l pot pătrunde, mai încerc, nu e timpul pierdut. Efectul de turmă mereu se ridică la rang de artă. Oare ce mai e arta când e vorba de scris? Mai există?

Singurul aspect pe care îl găsesc ca find pozitiv aici este cel legat de detectarea acestui fapt. În rest este liberă percepție. Diferența stă în etichete și în locul de unde se cumpără scrisul. Exemplu care nu mai are nevoie de niciun titlu de prezentare: un purtator de cuvânt a încasat 28.000 de euro de la ziarul Adevarul, cu procese pe rol de la furnizori pentru neplata serviciilor, pentru patru articole. Da, ați citit bine. Mai are rost să vorbim de altceva? Nu cred! Mai scriu din nou: scrii doar cât poți să îți desfaci limitele pe baza experințelor și a imaginației, numai că acum vedeți asta în sens negativ fiindcă o percepeți ca pe o bătaie de joc datorită exemplului pe care vi l-am dat. Exemple sunt multe și toate grandioase. Crede cineva că mai contează cât de bun, aproape definiția modernă a relativității, este articolul de 7000 de euro? Mi-ar fi plăcut să cred că are macar 700 de cuvinte, deși am îndoielile mele, și din ele rezultă că nici măcar conceptul de cantitate n-a fost atins. Stați liniștiți, mulți fac așa, și mai mulți sunt folosiți de probă, fără plată pentru câteva luni pentru a recupera paguba. Stă in fotoliu cu un masaj la picioare, scrie o inepție si câteva ființe umane muncesc gratis câteva luni pentru o șansă care nu vine.

Ți se cer 5000 de semne cât ai bate din palme, că altfel… altfel ai avea timp să te trezești și să vezi de ce ți se întâmplă asta. Te bucuri că ai un loc unde să scrii, adică penibilul în stare absolută, un cățeluș de modă nouă, dar până cănd?!

Reclame

10 gânduri despre &8222;5000 de semne pentru o zi&8221;

 1. Aaaa!… Am auzit de super eroul asta! Mi-e teamă că nu pui bine problema. Tipul a fost plătit cu 28000 de euroi pe un an. Întâmplător, a scris PATRU articole în anul cu pricina. O împărțire simplă ne duce la concluzia că ar fi fost plătit cu 7000 pe bucată. Fraier, omul, că n-a scris numai 3, ca să arate și mai valoros! 🙂
  În realitate, jde miile de euroi au recompensat ardoarea și orientarea sa politică. Fiindcă în postul de funcționar public nu putea fi plătit cu suma asta, i-au transformat-o în stipendiu anual la gazetă. I s-o fi zis – scrie, bă. și tu, ceva! Și el a scris de patru ori, patru ceva-uri. Aproape că s-a străduit să-și câștige banii cinstit.
  Ei, altminteri, am înțeles ce zici și subscriu.
  N.B.; Cunosc cazuri și mai nasoale. Un păduchios agramat și fără scrupule scria săptămânal pe blogul unui ziar de mare ținută, la un moment dat, fiindcă era pretenar cu redactorul șef. Dezacorduri, cacofonii, virgule între subiect și predicat, prea mulți de „i” la „niște miniștri”, prea puțini atunci când era vorba de copiii cuiva. Îl ruga juma de forum, sub articol, să se oprească din scris, că-i face rău. Jumatea ailaltă îl învăța gramatică, cu un simț pedagogic pe care arareori profesorii din zilele noastre îl au. Data viitoare scria la fel. Cu aceleași greșeli. Triumful prostiei periculoase asupra a orice. S-a oprit câmd a oprit ziarul secțiunea bloguri.
  Ce vreau să zic: să fii ciuca bătăii pe bani grei, o fi de înțeles. Dar să fii aceeași ciucă, pe gratis, numai ca să-ți vezi numele deasupra sau dedesubtul unui text, mi se pare umilitor.

  • eu m-am chinuit sa spun ce ai spus tu in ultimul paragraf numai ca tie ti-a iesit natural. eu m-am fastacit inutil. E dureros ca nu inteleg asta si prin faptul ca nu inteleg ajuta ca asta sa nu moara niciodata. Nu e ca si cum as zice: intelege sa nu te mai duci la munca care iti intretine familia, zic doar sa nu se mai duca la „munca” cei care sunt doar papusi, doar muncitori voluntari. multumesc pentru ajutor 🙂

   • D-aia îmi placi și te citesc cu sufletul la gură, că nu înțelegi, n-ai scheme după care scrii, ești viu și pulsatil ca o rană proaspătă. Acolo unde unii râcâie coaja, să mai apară o picătură de sânge.

   • scriu așa cum înțeleg, trec prin propriile filtre. ai strecurat o metafora superba. si ce e mai frumos decât o metaforă reală?! Da, așa fac, să le fie de bine !!!
    MULȚUMESC TAREEE!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s