Lectura de joi numărul 4

Se desfășoară astazi un eveniment frumos și liber la Biblioteca Metropolitană din București. E frumos pentru că este despre poezie, poezie liberă, tânără și fără bariere cu oameni la fel de tineri, simpli și fără bariere. Evenimentul se numește chiar Lectura de joi, și este așa cum ar trebui să fie, cu intrare liberă adică, cu oameni vii și cu un public mic și foarte mic, fiindcă, astăzi, iubim doar chestiile fără substanță, și poezia este contradicția perfectă, necesară și suficentă pentru acest fapt.

Dar se întâmplă astazi la Metropolitană un loc deschis acestei convenții, convenția cu tine însuți, convenția că poți trece peste toate celelalte convenții, se întâmplă pe seară, cam pe la șapte de seară, deși acum îmi vine în minte titlul unei cărți, Spre seară nu se întâmplă nimic, de Cătălin Marin, la Metropolitană se va citi doar poezie foarte bună. De asta se vor ocupa Theodora Gheorghe, Dan Mihuț și Răzvan  Țupa, care mai înainte de a fi poeți, cred că sunt oameni, și cu asta am spus totul. Aveți aici coperta lecturii de joi.

De departe, însă, cel mai important motiv pentru care ar trebui să mergeți este faptul că eu nu voi fi acolo ca să citesc. Deci sunteți scutiți de orice poluare cu versuri cretine. Și asta ar trebui să vă dea încredere să mergeți sau să treceți pe acolo, că apoi cine știe dacă nu cumva voi face parte din cei care citesc la o ediție viitoare și nu veți mai putea merge fără să vă rugați la cine aveți voi acolo ca eu să citesc puțin, cât mai puțin. Deci diseară la șapte e cu poezie. Mi-ar plăcea să vă placă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s