Planul de afaceri

Când stai în casă și timp foarte mult la dispoziție pentru a te gândi cu seriozitate și cu băgare de seamă la viitorul tău și al familiei tale, inevitabil te gândești la un plan de afaceri, pentru că acum să găsești un loc de muncă decent, în care să nu fi furat ca la drumul mare, este, în opinia mea, la fel de greu, dacă nu cumva chiar mai greu, decât a duce la bun sfârșit un plan de afaceri care să-ți asigure decență și siguranță. Mereu am optat pentru asta, de când am început să înțeleg cum e cu munca în România, cu taxele și impozitele, cu taxele speciale, cu prețurile și modificările lor, cu încurajarea care se oferă patronilor, în caz că aceștia reușesc, prin orice tip de mijloace, să-și pună pe picioare o afacere, o afacere de familie așa cum îmi place mie să o numesc. În fond, o numesc așa pentru că scopul ei este să consolideze traiul și statutul familiei, iar împreună, aceste două investiții majore pe care le facem pe parcursul vieții, să ne conducă mai aproape atât de realizarea profesională, cât mai ales de cea personală.

Adevărul este că nu poți face nimic în ceea ce privește ideea ta de afaceri dacă nu știi la cine să apelezi pentru consultanță. Eu n-aș vrea să fie așa, dar chiar așa este. Dacă nu ai înțeles că nu se mișcă nimic, fără ca firma de consultanță să fie implicată, atunci mi-e greu să cred că există vreo șansă, oricât de mică ar fi ea, ca afacerea ta, mai mare sau mai mică, să pornească sau să reușească să se mențină pe un trend ascendent. Despre cum să pornești la drum, ce acte ai nevoie, ce tărie de caracter dacă vrei, ai nevoie, ce curaj îți trebuie, ce e bine să faci și ce nu e bine, când e bine să faci, când e cazul să faci o tragere de bani, și multe altele, ce program e bine să accesezi, câte locuri mai sunt libere, ce șanse ai ca afacerea ta să prospere, găsești pe planul-de-afaceri.ro, loc despre care cei intrați deja în mediul de afaceri vorbesc numai de bine și până acum toate proiectele care au trecut pe la ei au primit finanțare nerambursabilă.

Dar, ca afacerea să se mențină pe un trend ascendent, depinde de fiecare în parte, iar aici este cu adevărat greu. M-am gândit serios astăzi la asta fără să am habar că voi scrie acum despre acest subiect. E dificil să te crezi pregătit pentru acest risc, dar e mai dificil și te roade mai tare dacă nu încerci, chiar dacă nu anul acesta, măcar la anul, în 2015, pentru că programul SRL-Debutant, despre care veți căuta și veți găsi toate datele la adresa din articol este pentru oameni care  cred că pot fi mai mult în viață. Mereu am știu că sunt diferit, rămâne acum să îmi asum pe propria piele acest important fapt și să vedem care este reacția.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s