Șanse fără dobândă

Dacă citești acest post și ai țigara aprinsă, gândește-te că peste 7-8 ani vei putea avea o casă cu banii de pe țigări, gândește-te că eu nu m-am gândit și a trebuit să apară șansa asta, acoperită oarecum de vinovăția mea, ca să pot să îți spun. Nu mi-aș fi dorit ca la vârsta asta să fie totul vraiște, nu tu slujbă, nu tu șansă, nu tu bani sa poți să-ți cumperi timp, să investești în tine și să cauți apoi. Dacă singurul lucru pe care îl ai, este rata de la bancă, atunci ești pierdut definitiv.

Nu sunt chiar convins de asta, dar e posibil ca bunica mea să folosească CAR-ul și eu să nu fi știut deloc. Dar nu este atât de grav, va trebui să învăț si eu s-o fac pentru că am nevoie să-mi plătesc o altă facultate, una la care am renunțat când am crezut că o să reușesc cu asta, deși dacă măcar 10% din oameni ar reuși în domeniul lor, atunci ar fi invazie de specialiști pe metrul pătrat pentru că realitatea spune clar că nu pot reuși mai mult de 5% din cei care termină în fiecare an.

Dar ce fac eu aici? Vă spun despre împrumutul cu dobânda 0% pe an, care este un program național de întrajutorare financiară disponibil pentru persoanele din Romania oferit de Casa de Economii Euro Credit ale cărui economii sunt garantate de Fondul National de Garantare al Caselor de Ajutor Reciproc. De fapt gata cu limbajul de lemn, eu sunt om și oamenii simt și transpiră, investesc în cuvintele lor și așteaptă rezultatul.

Când aștepți să găsești bani din cer pentru viața ta, soluțiile vin, dar nu știi dacă sunt pentru tine, te întrebi, vezi că așteptarea bate orice film și orice scenariu, citești că poate într-un an poți lua un împrumut cu dobândă zero, faci planuri pentru a doua facultate, cea de istorie, așa cum trebuia să fie de acum cinci ani, regreți anii ăștia, supărarea îți lasă urme adânci și adânc palpabile, faci totul ca sa nu ajungi în situația tinerilor din imaginea de mai jos.

Strângi din dinți, septembrie care vestea înscrierea a trecut, tu ai trecut pe lângă el, nu v-ați salutat, de unde oare să vă cunoașteți voi, termini articolul ăsta, obosit și gânditor cum l-ai început la ora nouă de dimineață, îți dai ușor palme pentru că te minți că ești treaz, o faci cu grijă ca nu cumva să îți miște mormanul de ipocrizie din tine, dar acum te-ai ales cu un plan, despre care știi că te poate ajuta în mod real. Câteodată doar despre asta e vorba, și că tot veni vorba, aveți grijă de vorba cu tigara pentru că oricând în locul unei case putea fi o a doua facultate.

6 gânduri despre &8222;Șanse fără dobândă&8221;

Lasă un comentariu