La casă nouă e bun un specialist.

Ieri a fost ziua în care am revenit în București. A fost o hotărâre luată demult, pe calm, la rece, o hotărâre în slujba căreia am pus încredere și speranță pentru zilele ce vor urma. Doar că nu eram convins că se va mai întâmpla asta,pentru că lucrurile intraseră pe un drum mort, planurile erau un pic în aer și mereu acest pic se făcea mai mult. Dar am acționat fără a mai lăsa timpi morți iar acum trag puțin aer în piept pentru a vedea dacă mi se potrivește, iar dacă e să nu se potrivească, atunci îl ajustăm ca pentru persoane de 1,74 m înălțime, 56 de kilograme plus multe lucruri care au nevoie să fie corect reglate pentru buna funcționare a mea la capitală.

Până să plec l-am ajutat pe un prieten să facă toate cele necesare la o locuință pe care tocmai și-o cumpărase, am fost, pe rând, instalator, zugrav și electrician fără să mă pricep așa cum trebuie la asta. Am încercat, asta nu e, de obicei, un lucru rău, dar mult mai bine ar fi fost dacă aș fi recunoscut de atunci că nu e de mine și că am făcut o treabă de mântuială, am legat două fire cât să facă legătură până la primul fir de ploaie, am îmbinat două țevi de la baie așa cum m-a dus capul, adică să reziste până când omul își va reveni cu banii și va putea chema un specialist. Mi-a spus că a făcut asta pentru că stătea mereu cu grijă, începuse să doarmă mereu cu grijă și asta se vedea în fiecare zi la muncă, unde era mai mereu aproape de a rata targetul lunar stabilit de șeful său.

Așa că a apelat la fratele său, pentru că orice legătură de sânge se ajută la nevoie, acesta l-a ajutat cu o sumă de bani și a căutat, pe rând, cel mai bun electrician, cel mai bun instalator și cel mai bun zugrav. El este de părere că i-a și găsit și eu înclin să-i dau dreptate pentru că am văzut cum arată apartamentul în care eu îmi băgasem mâna de nepriceput. E altceva, are altă culoare, firele nu se văd, apa nu mai curge pe la colțuri, se simte,chiar și de la depărtare, siguranța unei case noi, chiar dacă ea n-a fost așa când a cumpărat-o.

Nu mai contează cum a fost, contează cum arată acum, contează că el e împăcat cu asta, că e liniștit în casa sa, că a înțeles că oricine se pricepe, cu adevărat, la un singur domeniu și că prețul pe care îl cere pentru a-și exercita, cu măiestrie, aș îndrăzni eu să spun, profesia este unul corect, fără exagerări, în raport exact cu garanția pe care o prezintă specialistul respectiv, fie că este electrician, fie că este zugrav, garanție mereu dublată de experiența dovedită a acestuia, conform unui act și a unei calificări, nu doar așa la nivel verbal, cum, în ultima vreme, au foarte mulși indivizi dubioși tendința de încerca să păcălească pe cel care le dă de muncă, pe cel de care își încasează salariul. E bine să cauți cu ochii deschiși omul de la care aștepți sinceritate și lucru bine făcut. Și eu, un sceptic de cele mai multe ori, cred că încă mai avem oameni de calitate care știu bine de tot o meserie și, foarte important, care nu încearcă să păcălească, dovedind astfel maturitate și înțelepciune pentru că ai mult mai mult de câștigat dacă îți faci treaba decent, dat fiind faptul că oamenii astăzi se ghidează mult după recomandări de la cei apropiați deoarece au încredere în ceea ce le-a dat prietenilor lor încredere.

Reclame

3 gânduri despre &8222;La casă nouă e bun un specialist.&8221;

  1. pot spune ca mi-am gasit locul in postul tau!din liceu am iesit cu diploma de informatician dar meseria pe care o practic este sa-i zic asa zidar insa la 21 de ani ai mei pot ridica o casa si o pot finisa ceea ce fac in prezent cu a mea casa pe care am inceput-o in 2009 si o sa revin la asta.in ceea ce fac eu nu pot trai doar zugravind sau doar punand faianta trebuie sa le fac pe toate.undeva pe blog scrie sa locuiesc in jurul Bolintinului Vale caruia i sa dus vestea in tara ca aici s-ar gasi cei mai buni mesteri….a fost odata insa acum sunt numai unu si unu eu ii numesc oameni care dau buleala adica strica materialul omului.nu imi fac reclama insa si eu muncesc tot prin recomandari cum ai spus si tu.in domeniul asta se lucreaza numai prin asa ceva pentru ca traim printre oamenii de neincredere.de exemplu tu vrei sa faci o casa si imi ceri timpul finisarii…eu ca un om parsiv iti pot spune ca poate fi gata in 3 luni ca sa-ti iau banii si revin la ce am zis mai sus :eu am casa in constructii din 2009 asta pentru ca nu am avut nici cine stie ce bani dar si pentru ca stiu cu ce se mananca.o casa nu se face la repezeala se face pe etape.am cam rescris postul tau in comentariul meu insa m-a uimit ca cineva a scris despre asta,ca si meseriasii primesc laude sa zicem asa.in domeniul asta dupa cum si tu ai spus oamenii trebuie alesii cu atentie pentru ca e vorba de munca omului care munceste si el la randul lui sa plateasca pe altul sa-i faca ceva rezistent si frumos.o seara buna!si-mi cer scuze daca am deranjat cu ceva!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s