România, dă-ne o șansă

După ce rătăcești vreme de un ceas pe adevăratele bloguri din România, înțelegi și ești conștient că ceea ce scrii tu aici și modul cum o faci nu se poate compara cu ceea ce ai văzut acolo, înțelegi că e greu ca acum să mai aduci pe piața saturată un blog nou care să prindă, care să atragă. Asta s-ar putea în cazul în care ai face parte din media sau din mediu academic, rețetă care funcționează la fel de bine și în cazul în care vrei să scrii. Este necesar și suficient să faci parte ori dintr-un mediu ori din celălalt pentru ca reușita ta să fie garantată.

Mai acum ceva luni de zile scriam pe un ton necalculat despre ce se întâmplă cu societatea aceasta care nu oferă nicio șansă românilor muncitori. Pentru cei care se pricep la foloase necuvenite, undeva, acolo, trebuie să fie o pedeapsă mare, dar e cert că ei vor reuși în viața asta tot ce și-au propus. În primul rând, pentru oricine este tânăr acum, România este moartă. Oricum ai vrea să eviți asta, nu ai cum. E mai bine să o spui clar și răspicat. Da, acea Românie care ia patru luni de muncă dintr-un de la tine la prima strigare înainte de a-și bea cafeaua, cafea care, cel mai probabil, și-o bea din banii tăi, asta ca ironia să fie completă. Am înțeles și că marii datornici recuperează de la noi, cei care nu avem statutul de a ne opune, nici resursele, nici timpul pentru că trebuie să producem ceea ce ei cred că li se cuvine, și se comportă ca atare.

Românii uită prea repede și își asumă modele greșite de la capăt la coadă de coadă, dar mai ales iartă și îi iartă pe cei care le-au făcut rău lor, pe cei care, chipurile, au privatizat România, pe cei care, deși au adus prejudicii calculate la nivel de milioane de euro, nu au pus înapoi, pentru semenii lor, pentru români, nici măcar un leu. Ar mai fi multe de spus doar că eu știu că avem presă publică care ar trebui să facă asta, dar presa publica este condusă de politic, deci o plătim de pomană. Pe cea pe care nu o plătim n-o putem acuza, nici de conținut, nici de calitate, nici de reclame și nici că nu dă salariile cu lunile oamenilor mici care, de fapt, produc informația pe care noi, beneficiarii ei, ne grăbim s-o etichetăm. Un pic de echilibru ar fi de apreciat.

Dacă ești pe undeva, pe acolo, dragă Românie care ai nevoie de noi să-ți dăm un like sau un vot, de încredere sau nu, nici că mai contează, cum, de fapt, niciodată n-a făcut-o, spune-ne și nouă la ce mai existăm pentru tine. Dacă nu mai ai nevoie de noi, nu ne mai taxa, nu ți-am greșit cu nimic. Chiar nu ți-am greșit cu nimic.

P.S. M-am gândit la concursul pe cărțile mele. Știu cine le va primi și o să le spun personal oamenilor așa cum e corect. Iar de săptămâna viitoare le voi pune la adresele respective ceea ce au obținut. Pace în inimile dumneavoastră.

2 gânduri despre &8222;România, dă-ne o șansă&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s