România în direct

Am ascultat România în direct, emisiune, bine realizată, de radio în care au intrat ascultătorii și și-au exprimat opțiunile electorale. Pe scurt, habar nu au de ce se votează, ce le aduce, în parte parte nu votează doar pentru că unul i-a convins, ci votează ÎMPOTRIVA unui candidat sau a altuia, toți merg la fel ca și până acum în spirit dezamăgitor de turmă, nu există pic de raționament, există, din păcate, sărăcie în procesul de gândire simplă, ca regula înmulțirii cu unu, că doar nu e geometrie aplicată, la naiba, nici până acum nu s-au prins că e aceeași luptă între doi actori principali din care va câștiga cel care are cei mai mulți actori secundari gata să renunțe, contra posturilor calde, la determinarea pe care o afișează acum, dar cel mai trist mi se pare, de departe, faptul că încă mai cred că cineva luptă pentru interesele lor, pentru bunăstarea lor, invocând, la fel de grav, argumente precum corectitudinea/corectitudinea politică (vezi termenul în engleză), dreptate, concepte pe care politica nu le-a avut niciodată , cu atât mai mult acum când miza e cu adevărat uriașă, iar cine va lua cașcavalul mare va putea să îi salveze pe ai lui, oameni care l-au adus în contextul de a candida, și îi va închide, practic sau, doar, teoretic pe cei care l-au pus pe contracandidatul său în contextul favorabil. Cam atât cu subiectul ăsta, că devin mult prea apăsat.

P.S. Societatea civilă trăiește sau își alege masa la care să joace? Desigur că oamenii știu puțin despre societatea civilă, dar întreb și eu așa, poate se va auzi peste un timp că am făcut-o!

2 gânduri despre &8222;România în direct&8221;

  1. De 25 de ani se votează împotrivă. ”Societatea civilă” e o sintagmă prea pretențioasă pentru noi. Noi suntem încă ”norod”.
    Un gest cu adevărat civic ar fi să nu iasă nimeni la vot. Să le arătăm că nu ne pasă de ei, că le-am întors spatele. Desigur, e o utopie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s