Angajează-te cu tine

Mergeam în dimineața asta spre capitală, îmi aruncam privirea pe geamul înghețat, și nu știu dacă răceala lui sinceră a fost cea care mi-a provocat gândul ăsta, sau altceva, dar mă bucur că mi s-a întâmplat.

E necesar să facem, mai întâi de toate, o clasificare din două bucăți există, pe lumea asta, în România, aflată la coada Europei, orice v-ar spune un fățarnic precum Tăriceanu, cum că ar vrea ca noi să fim a șaptea putere în Europa, două categorii de oameni care au/fac activități, prima este formată din oamenii care merg la muncă pe bani foarte puțini și a doua din oamenii care merg la job pe bani foarte mulți. De aici rezultă, foarte clar și concis în mintea mea, faptul că nu există diferențe între oamenii care merg la muncă și că este mai clar ca niciodată că există mai multe diferențe decât asemănări între oamenii care merg la job.

Nu poți fi mai bun sau mai rău/prost decât alt muncitor, în cel mai insesizabil caz, poți fi doar mai muncitor sau mai puțin muncitor decât unul sau altul, aflat chiar acolo ori în alt oraș, dar asta nu va duce la o diferențiere, așa cum ar trebui de fapt, a salariului lunar, nici la faptul că unul ar putea primi salariul lunar în Euro, iar altul în Lei.

Pe de altă parte e foarte clar că poți fi mai bun la un job decât altul, poți lucra mai puține ore la un job, la naiba, la un job poți lucra de acasă, ceea ce mai multe persoane, aproape toate de gen feminin, fac în acest moment în care paradoxul absolut denumit România s-a mutat asupra vânătorii locurilor de muncă. Dacă ești bun, ceea ce se poate vedea doar în cazul în care statutul, asta ca să nu scriu altceva și să aruncați cu ceva în mine, te recomandă pentru un job pe un scaun călduț, atunci te poți angaja repede dovedind că ceea poți tu să faci, nu pot ceilalți care au deja acel job, sau, mai pe șleau, nu pot face la fel de repede. Dar dacă ești bun de muncă, cum te poți angaja, cum se poate munca diferenția între oameni care fac același lucru, și chiar dacă l-ar face diferit, ar fi plătiți la fel ?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s