Încălzirea de iarnă

Să presupunem că ajungi acasă atunci când pe stradă nu mai găsești decât lumină artificială și ai așa de multă oboseală în tine încât dacă ar fi comestibilă ai putea hrăni toți copii din Africa, fără nicio exagerare, iar primul lucru pe care vrei să-l faci, după cum și un copil de grădiniță își poate da seama, e să te arunci în pat și să găsești cald în casă. Nimic mai mult. Dacă credeți că după o zi lungă, și când spun lungă, spun, de fapt, foarte lungă, vă mai doriți și altceva în afară de căldură în casă și de un pat, atunci înseamnă că nu știți cum arată de fapt o zi lungă la început de noiembrie, lună în care eu simt frigul stăpân autoritar pe mine, așa de autoritar încât nu văd nicio intenție să iasă din mine.

Așa că tot ceea ce gândești când ești pe drum, e deja seară, și mai ai o jumătate de oră până ajungi acasă e să găsești cele două lucruri. Dar dacă ajungi acasă, găsești patul, și în loc de căldura la care ți-a stat capul tot drumul, găsești frig, caloriferele reci ca naiba, găsești exact frigul de care ai fugit tot drumul iar somnul dulce pe care ți-l imaginai parcă a fugit în doi timpi și trei mișcări. Cobori cu furie scările, blestemi un pic mai mult și mai rece caloriferele decât temperatura lor, mergi la administrator să îl întrebi ce e cu frigul ăsta, bazându-te pe vorbele lui de acum câteva zile, conform cărora căldura trebuia să fie de luni în plină putere în locuința ta. Prima dată are neobrăzarea să îți spună că e de la tine, că nu mai încălzesc caloriferele tale, că sunt vechi și amărâte, ruginite și moarte, iar după asta, cu disprețul de care dă dovadă, îți mai spune și că știe el un centru de colectare pentru caloriferele vechi din fontă. În momentul ăsta apare cineva care spune că s-ar putea să aibă dreptate administratorul și că găsești aici oferte foarte bune de a cumpăra un calorifer nou care să nu-ți strice o zi lungă în care tot ce ai gândit a fost să îi îmbrățișezi căldura.

A venit astăzi. Nu mai gândești chiar așa distrugător, ești cu o cafea caldă în mâini, ai dat aseară două telefoane, ai făcut o comandă pentru un calorifer pe care să-l poți suporta, adică să nu te doară tare gândul acesta când te pui seara la somn, aștepți să treacă ziua asta ca să-ți primești căldura pe care o plătești, știi că ai prins o ofertă bună și mergi mai departe.

2 gânduri despre &8222;Încălzirea de iarnă&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s