De ce să-ți păstrezi cititori?

Bună seara,

Nu am multă vreme de bătut în taste acum pentru că astăzi a fost pe bază de muncă și cam atât aș spune despre asta. Dacă vreți voi să îmi spuneți cum a fost, ascult cu plăcere, sau citesc cu plăcere, după caz.

Băi e bine să îți păstrezi cititori și să faci exact acest fapt pentru a le transmite că înseamnă foarte mult pentru tine. Cititorii sunt oamenii de zi cu zi care intră frecvent la tine pe blog, cei care îți tolerează anumite greșeli și primi care îți atrag atenția când e ceva foarte departe de adevăr sau de cine ești cu adevărat, ori de ceea ce scrii cu adevărat. Trebuie să ai demnitate și curaj să le mulțumești pentru asta, să o faci simplu, frumos și direct.

Vă mulțumesc.

Dacă am ajuns până aici, e clar că știi că ei, cititorii, îți aduc oferte, câteodată, de a scrie despre câte ceva, nu contează ce. Ei bine, aici e o alegere de făcut. Alegi să scrii orice ofertă, chiar dacă ți-ai prinde bine și ești dispus să recunoști asta, sau alegi să nu o scrii pentru că așa alegi să mulțumești oamenilor care te citesc în fiecare zi, regulat și statornic, fără să te acuze direct când greșești tare, ce aleg să te felicite chiar și când nu meriți, iar tu, dincolo de oricare dintre aceste fapte palpabile, ești pe deplin conștient că sunt lucruri pe care trebuie să le refuzi pentru că dacă le accepți, e posibil să rămâi fără cititori, și atunci cine ești tu și ce e blogul fără cititori?

Dacă răspundeți voi la asta, voi ști că acest post și-a atins scopul. Altceva nu îmi mai doresc pentru ziua de astăzi. Seară faină.

P.S. Renata, bloggerul cel mare din ultima postare de genul despre care ai întrebat era Arhi!

Reclame

4 gânduri despre &8222;De ce să-ți păstrezi cititori?&8221;

  1. Alegi sa scrii cinstit! Poate nu frumos, poate nu rentabil, poate nu pe placul tuturor, dar asa cum simti. Oamenii te simt cand esti fals, degeaba te invalui in metafore, gadili urechile si la sfarsit cititorul se intreaba „ce a vrut poetul sa spuna?” Tu trebuie sa spui clar si im maniera proprie ce ai de spus si cui nu-i place e liber sa caute un scriitor mai inspirat.Daca iti raman alaturi 10 cititori fideli, care te inteleg si te plac, e foarte bine. Oricum nu faci avere din asta, ca doar nu plateste nimeni bilet la intrare. 🙂

  2. Aveam io o bănuială că e Arhi! Și da, comentatorii lui îi strâng scamele de pe rever cu o silință ieșită din comun, de parcă el le-ar semna fluturașii de salariu. Arhi ăsta e genul care a fost, cândva, inteligent, dar nu deajuns, ca să nu devină suficient. Suficient spre plicticos. Apoi plicticos și-atât. Fiindcă nimic nu e mai plicticos decât unul care își consideră fiecare propoziție o axiomă. Ooo, și dacă printre rânduri băltește si-un pic de misoginism de-ăla imbecil, cu aură de pornoșag, atunci omul e încântat de el. Se simte un Frate Grimm al literaturii virtuale românești.
    p.s.: Ratzone, șterge un „i” de la ”voi știi”!… Chiar dacă e greșeală de dactilo, s-a consacrat la greșeli de ortografie ale semicunoscătorilor de lb. română. Și nu te supăra că te-am tras de mânecă. au și cititorii drepturile lor, nu? 🙂

    • al naiba i, da e fix asa, gresit, tare si mare gresit, am gresit, recunosc cu placere, nu stiu de ce, dar am facut-o. nu-i bai, iti mega multumesccccccccc
      cat despre arhi: da’ l-ai studiat nu gluma?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s