Gândește, ești diferit

Una din marile probleme acute ale societății bolnave este că pacienții din ea nu gândesc. Deloc. Acum eu știu că ei pot scrie 1000 de linii de programare, 1000 de coduri pe zi, sau pot vinde chiloți de damă bărbaților de vârsta a doua, dar ceea ce nu pot face ei este să gândească pentru ei. Au nevoie să fie conduși, forțați, manipulați, căci, se pare, nu au descoperit atât de multe despre ei încât să aibă demnitatea de a-și face propriul drum. Așa că fiecare decizie a celor care nu gândesc este de fapt, cum știm noi, decizia altora pe care ei o iau ca un adevăr general valabil.

Partea și mai proastă e că cei care au făcut asta de câteva ori deja fac parte din turmă, din mulțimea aia care merge într-un singur sens fără să își mai pună măcar o întrebare dacă este corect sau nu, dacă ei au vreun avantaj al lor, dacă lor le aduce ceva să meargă alături de ceilalți. Poate că unde-i mulți puterea crește dar niciodată mintea, gândirea, de fapt, nu crește, ea se usucă și intră în pământ, dispare.

Acum mă adresez celui care încă se mai gândește dacă să adere în formă totală și continuă la mulțimea care îi va lua identitatea. Dacă încă crezi că ai învățat suficiente despre oameni și viață, și știu că asta îți place să crezi, atunci rămâi pe loc, rămâi pe locul tău, poate că acum nu va fi așa cum ți-ai dorit, dar așteaptă să vezi ce fac ceilalți și analizează să vezi cât de mult nu era pentru tine. Acum bucură-te și ai încredere în gândirea ta, căci ea a avut suficientă încredere în tine încât să te rețină pe loc. Iar dacă nimeni nu te apreciază pentru că gândești, fapt care te face diferit, mult sau puțin, asta nu știu acum, apreciază-te singur, poate că așa e mai corect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s