Pune o etichetă

Eu stau și cred că am îmbătrânit mai mult decât m-aș fi așteptat până și eu, care, oricum, aveam o idee că asta se va întâmpla, dar parcă mi-ar mai fi trebuit măcar câțiva ani de tinerețe. Dar n-a fost să fie și nu avem acum cu cine ne lua la bătaie ca să se schimbe asta, dacă, între timp, a apărut și puțină rațiune în viața mea. Îmi tot spun că uit multe prea repede orice îmi trece prin gând, că nu mai reușesc să mă agăț de vreo idee până ce ajung să o notez undeva. E o chestie cu un grad deosebit de mare de frustrare care se menține la acest nivel îngrijorător pentru că durează de prea mult timp și cred că am uitat până și când a început asta, dacă mai era cazul, deși nu prea văd să fie, de a mai aduce încă un exemplu cert în scena noastră de acțiune.

Mi-aș dori să îmi cumpăr o tonă de etichete autoadezive care se găsesc la orice magazin cu produse de papetărie sau pot fi comandate la un magazin online de papetărie și birotică în caz că nu am suficientă forță să aduc tona de etichete de lipit în casă la mine. Și, mai presus de orice gând, vă spun că aș vrea să le folosesc pe toate, să le lipesc pe frigider, pe mașina de spălat din colț, pe cuptorul cu microunde, pe sertarele de la birou, și să scriu fiecare gând, fiecare frază, fiecare poem, fiecare gest pe care, de cele mai multe ori, noaptea mi le aduce atât de aproape și parcă mă văd cum întind brațele să le aduc la mine și ele se îndepărtează mereu, până când eu nu le mai văd, până când eu nu le mai știu. Ideea este că asta a cam început să mă afecteze pentru că nu știu cât de importante și/sau folositoare sunt gândurile și ideile care mă părăsesc înainte de a afla ce este cu adevărat în ele, înainte de a gusta cu toată ființa din ele. Dar o să le vin eu de hac.

Dacă de la mine pornesc mi se pare absolut corect să ajungă înapoi la mine. Cred că aș fi în stare să îmi lipesc și pe corp ca să ajung mai repede să îmi notez fiecare idee. Mă văd într-o cameră plină până la refuz de astfel de bilețele, un fel de puzzle imens care să necesite intervenția unui eu creator, la fel pe timp de noapte, când lucrurile și imaginile vorbesc cu mine mai mult decât în oricare alt moment al zilei. E noapte. Să vedem ce mi se va spune de data aceasta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s