Noi nu învățăm niciodată

Cineva zicea că dacă noi, oamenii care pretindem și, aparent, oferim înțelegere, am fi capabili să învățăm câte ceva din greșelile altora, noi am fi la alt nivel, am fi alți oameni, altă specie, una care n-a apărut încă, de aceea nu are o denumire. Dar noi nu învățam niciodată pentru că nu credem că nouă ni se poate întâmpla, credem că noi vom fi feriți, sperăm la asta cu o încredere oarbă, stupidă, de neînțeles, fără justificare.

Nici nu credem că este nevoie să ne justificăm alegerile, că poate am învăța ceva și din asta, dar suntem comozi, ne aruncăm în pat, pornim televizorul și nu mai putem gândi, nu mai putem reflecta absolut deloc la ce se întâmplă cu noi. Pretindem că mergem înainte dar unde mergem de fapt? Nu înțelegem că înainte de acum seamăna cu înainte din urmă cu cinci ani, nu vedeți că suntem tot aici, n-am văzut nici la alții, deși ne-au avertizat că așa se va întâmpla, am preferat să credem că noi știm mai bine. Un fals autentic

Dar dacă nu știm? Dacă facem doar ce fac ceilalți fără cea mai mică urmă de discernământ pentru că el, oricâte studii ți-ai însuși, nu se învață, nu se mimează, nu se copiază parțial, el se formează în timp reflectând serios la toți factorii care sunt în legătura cu existența proprie, dar nu învățăm niciodată pentru că NU NE DORIM și regretăm al dracu de mult când se întâmplă să facem ceva greșit, o luăm care cum încotro, dar nu gândim, nu, nu, și pentru că nu o facem ne luăm după alții care gândesc mincinos pentru noi, anticipând rezultatele acestui fapt, dar nici asta n-am înțeles-o de vreme ce nu vedem că suntem legați în timp ce suntem mândri că suntem nația asta bolnavă și falsă.

4 gânduri despre &8222;Noi nu învățăm niciodată&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s