Președinte ales pe carte

La această oră, președintele ales al vostru, nu al meu, al meu nu e, nu e, președintele meu poate fi familia mea sau vreun poem bun sau o persoană dragă mie, lansează cartea sa cu titlu copiat, firește, dar pariez că nimeni nu îl va acuza de nimic, dar nu pot înțelege de ce, nu pot înțelege cum de el se crede curat, să trecem, însă, peste asta, titlu care se cheamă Pas cu Pas, iar pentru a vă demonstra ce spuneam mai sus, aveți atașată imaginea aceasta.

Pe mine mă face foarte trist acest fapt, adică dacă până și aici, adică acolo, nu se mai poate fără Cel Ales, atunci e grav, foarte grav, dacă și oamenii care scriu și sunt total independenți de politică și de mizeria care vine cu teritoriu, și pentru care politica n-a fost decât un ghimpe în coastă, iar taxele hotărâte de cei votați, dar nu de ei, de asta sunt sigur, sau, cel puțin, așa îmi place să cred, n-au făcut decât să fie mai rău în industria de carte din România, pe care și eu și dumneavoastră o cunoaștem puțin și tot ne speriem de ne ia naiba de starea în care, trebuie să-l suporte, sper eu, cu mari dificultăți, pe individul, care, pe hârtie, ar trebui să se ocupe de altceva, de lucrurile pe care mulți au presupus că le va instaura, deși el nu va instaura nimic fără acceptul cancelarului, fără ca el să fie apt să vorbească despre ceva în cunoștință de cauză, atunci e vai și mult amar de noi.

Pentru mine, acest om nu a câștigat alegerile, au făcut-o alții pentru el, au lătrat, enervant de mult, despre diaspora, reușind să facă, cel puțin un lucru important, să dispară complet, și acela este, bineînțeles, programul său electoral, fapt care a fost trecut cu vedere în favoarea gravelor probleme din diaspora, de care, fapt ciudat sau nu, dumneavoastră decideți, nimeni nu s-a sinchisit să scoată o vorbuliță în 2009, când mult mai puțini au reușit să voteze, dar nu conta așa mult să o facă, ca acum, când datoria civică a explodat.

Nu sunt de acord cu cartea omului ales, nu sunt de acord ca politicul să scrie cărți, nu sunt de acord ca pușcăriași să scrie cărți, nu vreau ca aceste două categorii, care ar trebui să aibă mai multe elemente în comun decât are în prezent, mult mai multe, să ocupe și domeniul acesta, să ia fața tuturor scriitorilor care merită, tuturor oamenilor care își pierd blestemate de nopți să scrie ceva cu adevărat bun, că al dracu de greu e să scrii ceva cu adevărat BUN, să îi lase, oarecum, fără oameni interesați de produsul în care au investit tot. Nu vreau ca unul ales prin vot, nu vreau ca unul politic, ca unul care va aduce. în curând, lumea în strada, din cu totul alte motive de data asta, să se bage în singurul domeniu care înseamnă ceva pentru mine și pentru mulți ca mine

Anunțuri

13 gânduri despre &8222;Președinte ales pe carte&8221;

  1. politicul s-a băgat de mult în asta, că ți-a convenit ție sau nu. și-a lansat și Năstase cărți, și-au lansat mulți alții pe care i-a apucat talentul scriitoricesc în pușcărie. vezi că în curând își va lansa Becali cartea, și atunci să te ții dandana.

  2. Constat ca Inalta Scoala de Revolutii inca functioneaza si pregateste cursantii dupa aceleasi manuale. Se ia un personaj oarecare, se cauta o problema (sau se creaza una!), se alatura cateva victime, se scriu niste texte lacrimogene cu „incalcarea dreptului” si „inima care bate romaneste oriunde in lume si care isi ingroapa mortii intre doua avioane…”,se alimenteaza furia colectiva (cum naiba nu se alimenteaza si iubires si altruismul?), se transmite mesajul tinerilor dornici sa aiba si ei revolutia lor si gata! Operatia a reusit(votul), pacientul a decedat (noi)!
    Of, de-ar ramane tinerii asa de motivati si implicati in viata sociala si pentru alte cauze si de nu s-ar mai uita cu ura la cei care au alta parere!…

    • au fost cativa indivizi de a dreptul scarbosi care au manevrat asta, de a dreptul oribili, plus ca s a procedat si pt asta cum se procedeaza adica toti functionarii de partid au adus oamenii cu masinile la vot, mai mari mai mici, de frica, pt ca au inteles ca daca n o fac va fi foarte rau pt conducatorii lor si toata lumea a executat. tinerii nu stiu ce au facut dar cred ca e ceva schimbat iar de a doua zi presedintele ales vine la umar cu blaga, cu blaga da, care blaga in realitatea nu exista, adica se vheama altfel, si spune asa Klaus astaȘ Noi PnL, adica PDL sa luam puterea: CUM? pai, am votat schimbarea Ș))) ce comedie ce tragedie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s