Generația cu facebook la gât

Bună seara.Titlu este în această formă pentru că este cauza principală pentru care generația noastră nu știe să gătească. Mă gândesc de câteva zile să scriu această postare, dar m-am luat cu altele. Noi nu știm să gătim, noi știm să prăjim. Atât. În rest, cumpărăm mâncare de la fast-food, comandăm mâncare, da, ne pricepem, din păcate, foarte bine să punem mâna pe telefon și să sunăm să vină mâncarea acasă, și asta pentru că, am mai spus-o eu de câteva ori, suntem comozi, ni se pare greu, refuzăm să încercăm. Oare câți bani și cât timp am economisi dacă am găti acasă? Oare câte substanțe foarte dăunătoare pentru organism am evita să înghițim, dragă generație cu facebook-ul la gât.

Mai este un motiv pentru care spun asta. Noi, utilizatorii de facebook, nu știm, de fapt, la ce folosește el, de ce a fost creat, cum funcționează, știm doar că de pe el se comandă ușor mâncare la domiciliu cu gust bun și nu înțelegem ce pun în ea de ne place atât de mult, nu mai zic despre cât stau alimentele acelea prin tiruri, prin Turcia ori prin Liban când noi le devorăm cu poftă așa mare încât spunem că acum sunt produse. Venim acasă, facem comandă la mâncare, ne întrebăm apoi după mulți de ce n-am reușit să punem nimic deoparte. Ne întrebăm când e prea târziu.

De fapt, nu știu dacă ne dorim să învățăm să ne gătim singuri. Cred că asta ne sperie, că o să rămânem la cratiță, că vom sta mereu în bucătărie, că vom avea mirosul de mâncare în piele. Dar stați o clipă. Asta este un lucru foarte bun, e bine să miroși a mâncare, e locul din casă cel mai atractiv, e cu adevărat ispititor. Mai citești un rând, mai guști din mâncare, mai scrii un rând, mai guști din mâncare, mai pui puțină sare. Și chiar nu e greu. Mie mi-ar plăcea să știu să gătesc, adică aș face-o pentru mine, pentru ai mei, pentru economie, pentru sănătate, pentru liniște, căci oriunde ai mânca, nu e ca acasă. Nu e și pace.

gen fb

Din păcate, de cele mai multe ori, generația cu facebook-ul la gât, consumă banii părinților pe mâncare, consumă banii oamenilor care, poate, ar trebui să meargă în restaurante pentru câte o ocazie, dar renunță pentru ca generația noastră nu poate mânca acasă, nu poate fi sănătoasă, nu poate învăța nimic despre substanțele care se pun astăzi în mâncare, nu poate renunța la drogul ăsta, e necesară să fie la MC, la KFC și să pună pe facebook poze cu fiecare înghițitură din mâncare, poate așa li se va potoli foamea de afirmare.

Eu vreau să învățăm să gătim pentru noi. Mulțumesc. Seară bună.

Reclame

10 gânduri despre &8222;Generația cu facebook la gât&8221;

  1. M-am recunoscut in text pentru ca spre rusinea mea nu stiu sa gatesc, dar nici nu mi-am dorit asta pana cand am devenit mama si nici acum nu prea am timp. Si imi place mancarea fast-food chiar daca, asa cum ai spus tu, nu e sanatoasa, dar e gustoasa si ma scuteste de gatit. Mama mea nu si-a dorit ca eu sa invat sa gatesc, poate ca o razbunare ca ea a ramas la cratita.

  2. Ai mare dreptate, dar ce te oprește să înveți? Lasă-i pe ceilalți la o parte și învață tu, nu e greu, din contră e amuzant, relaxant chiar și la final ai satisfacția că guști din munca ta. Fac parte din generația facebook și totuși nu am mâncat niciodată la MC sau KFC deci se poate trăi și fără.

  3. Haide, Ratz! Urmatoarul articol sper sa fie despre ceea ce ai gatit! Incearca ceva usor, de exemplu.. paste! Hai, ca pana si mie imi ies alea, chiar daca sunt o neindemanatica! 🙂 Cred ca ar fi super tare sa ne arati niste poze cu incercarea ta! Te rugaaaaaam!! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s