Graba strică treaba

Ne-am grăbit și acum tot ce facem e să ne uităm înapoi. E o secvență de film specific american în care, aflați pe bancheta din spate a mașinii, ne uităm pe geam în spate tot drumul în care nu vrem să renunțăm la locul nostru doar pentru că părinții și-au schimbat jobul, au primit o ofertă mai bună de lucru, cred că ne așteaptă un drum important în față, unul pe care evoluăm cu viteză, așa cum imaginea cu tata care accelerează tot timpul, grăbit fiind să ajungă la casa nouă , rămâne multe secunde pe ecran. Ecranul e de fapt memoria noastră care nu are limită și pune pe repetare secvența asta în fiecare noapte.

Ne grăbim. Ne grăbim să trăim, să experimentăm, să fugim, să ne găsim un loc de muncă, să ne dăm demisia. Suntem ca o mașină de la o firmă de transporturi care are doi șoferi, numiți, bineînțeles, ziua și noaptea, și care fac schimb de locuri pentru a se odihni. Dar mașina nu se odihnește niciodată. Ceea ce a devenit astăzi omul nu cred să fie foarte departe de asta. Ba chiar, aș face orice pariu, dacă cineva ar avea ideea că eu nu spun adevărul. Suntem mașini și ajungem la începutul maturității, sunt îndreptățit să cred asta, am 25 de ani. Dar mașina se strică și nu anunță. Scoate un țipăt în mijlocului unui drum putrezit în timp, scoate fum și apoi tace. Vrei doar să te întorci la secvența din filmul american. Dar aici nu se mai poate. Ai nevoie să fii reparat. Toți avem de asta. Te panichezi, ai nevoie să fii ajutat, cauți o firmă care să facă asta, doar nu o altă mașină, găsești una, ai nevoie de servicii de la alotractări.ro, pentru că alo e prima chestie pe care instinctul o redă, nu mai ești conștient, te-ai speriat, aștepți. Vrei să aștepți mai mult, vrei să ai timp să îți revezi existența, unde a fost zi și unde a fost noapte sau ce era pe acest drum în care mașina s-a oprit, a țipat iar apoi a tăcut. Nu ai timp. Ajung oamenii de la tractări, te văd, înțeleg.

Acum te grăbești să ajungi, să te repari, nici nu vrei să scoți un cuvânt, oamenii se uită, înțeleg. Tocmai credeai că te-ai maturizat puțin, ai 25 de ani, drumul tău e în service, aștepți să o iei de la capăt, te grăbești, din nou, să pleci, uiți să plătești, nu auzi pe nimeni cum te strigă, ești mulțumit doar că te-au auzit când i-ai chemat. Pleci.

Reclame

4 gânduri despre &8222;Graba strică treaba&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s