39 de ani în pușcărie, nevinovat

Ricky Jackson a stat 39 de ani, 39 de ani, nu de luni, nu de zile, 39 de ani, cam cât multe vieți de om, în pușcărie. El a fost condamnat de Statul Ohio pentru o crimă pe care n-a comis-o. A fost condamnat cu mărturia unui minor de 13 ani la aceea dată care a fost presat de poliție și a declarat ce au vrut ei pentru a se trece mai departe cât mai repede și pentru a nenoroci un om. A stat în închisoare de la vârsta de 18 ani. Practic, acest om nu s-a bucurat niciodată de viață cu adevărat. Nu cred că își poate imagina cineva ce înseamnă 39 de ani. Puteau să-l condamne la moarte prin injecție letală, deși nu cred că era în aplicare în urmă cu 39 de ani în Ohio. Este omul care a executat cea mai mare pedeapsă din istoria SUA pentru o faptă pe care n-a comis-o.

ricky

Vă redau aici cuvintele domnului Jackson la ieșirea din pușcărie: Este minunat! Sunt foarte fericit, nu mai trebuie să spun asta. Cuvintele nu pot exprima ce simt acum, mă bucur că am ieșit, că sunt un om liber”

Eu am văzut imaginile cu acest om. Tot sudul oceanului indian s-a încruntat pe pielea mea când am ascultat cum declara că el nu le poartă pică, nu îi urăște pe cei care i-au făcut asta, le dorește o viață pe care să știe cum s-o prețuiască alături de familiile lor, în bună armonie cu toți cei din jur. Mă întreb oare cum să recunoști asta după 39 de ani și omul căruia i-ai distrus TOATĂ VIAȚA să aibă o astfel de reacție. Vă rog, dacă binevoiți, să căutați video-ul în care vorbește omul ăsta, născut în libertate, crescut și maturizat în pușcărie. Oare viața sa, acum la aproape 60 de ani se mai poate schimba? Credeți că ceva din ce îi vor oferi cei care l-au băgat pe nedrept sau sistemul care a făcut asta, mai precis, mai poate aduce ameliorare pentru existența sa? Aștept reacția dumneavoastră.

Reclame

10 gânduri despre &8222;39 de ani în pușcărie, nevinovat&8221;

 1. Este cutremurător. Este criminal ceea ce a făcut tribunalul din Ohio.
  N-are nici-o logică sacrificarea vieţii acestui om. Adevăratul criminal era liber, se bucura de viaţă.
  Nu-i înţeleg fericirea acestui om. N-am nici puterea nici capacitatea de-a înţelege. Dar cu certitudine este un om foarte bun şi foarte credincios şi va fii mântuit.

  • e GREU de inteles, practic, aproape impsibil, poate, numai durerea și suferința a celor 39 de ani sa-l fi facut asa, si sigur l-a gasit pe dumnezeu asa cum noi n o vom face vreodata, sau o forma completa a vreunui dumnezeu de care noi nu stiu

 2. Infiorator! e greu de imaginat asa ceva… este o nedreptate cumplita si nimic din ce s-ar putea intampla dupa nu ii poate da omului viata inapoi.

 3. sa ierti din tot sufletul, fara ranchiuna, intorcand la nesfarsit si celalalt obraz…putini oameni cred ca pot face asta…
  nu stiu de unde si-a luat aceasta putere, probabil ca i-au trebuit ani in care revolta nedreptatii care i s-a facut l-a macinat dar nu l-a zdruncinat, nu stiu…
  mi se strange inima, mi-as dori sa fie fericit, impacat, mi-as dori ca fiecare zi de acum incolo sa-i fie linistita si sa-i aduca ce isi doreste pentru ca ce i-a lipsit in acesti 39 de ani oricum nu mai poate fi recuperat.

  • cu fiecare comentariu pe care il lasa cate cineva imi vine in minte imaginea lui, optimisul ala pe care oamenii liberi nu-l au, dragostea si respectul ala pt viata si pt familie si modestia aia specifica spiritului bogat al omului. despre omul asta ar trebui sa se scrie o carte, una buna, una consistenta, caci putere ca a lui nu cred sa se mai intalneasca, 39 de ani de la 18 inchis cand incepi sa traiesti e devastator sentimentul, e ravasitor, cred ca , oricum va fi, va pretui LA reala ei valoare LIBERTATEA si pe oamenii care o aduc.
   nb

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s