Votează invenția anului 2014

Bună dimineața. Să vorbim despre un subiect tentant, oarecum, delicat și niciodată promovat. Dar de ce nu sunt oare promovați cei care gândesc, cei care inovează în fiecare an societatea noastră prea grăbită către niciunde și prea concentrată spre vedetele de carton, spre formate și emisiuni care nu încearcă să ofere direcții de gândire, direcții de acțiune, poziții demne de o societate civilă activă și percutantă la nevoile mediului înconjurător, care mi se pare că se distruge sub ochii noștri injectați cu tone de informații de cancan. Mi se pare că suntem slab informați, că suntem în bezna asta năucitoare, că suntem bezmetici, iraționali și uităm, prea mult și prea des, de natură și de mediul înconjurător.

Să o luăm cu începutul. Avem o companie care activează pe piața de la noi de peste 15 ani, care și-a construit succesul pe seama oamenilor cu dorință constantă de a inova și de a-și depăși limitele de fiecare dată, și care încearcă să depună un efort constant și consistent pentru a premia și a promova inventica românească, ignorată de autorități, ignorată de media de la noi, ignorată de instituții. Compania 3M desfășoară în aceste zile proiectul PR3MIAZĂ INOVAȚIA ANULUI 2014, proiect care are ca finalitate premierea celei mai bune invenții românești cu suma de 2000 de Euro, sumă care pentru orice grup de cercetători ar fi utilă fiindcă cercetarea și inovația se aseamănă, din păcate, cu un spital de Stat din România.

Cum se va desemna cea mai bună invenție românească din ultimii ani care va primi suma de 200 de Euro?

După cum, poate, v-ați fi așteptat, cea mai bună invenție va fi desemnată prin VOT. Dacă undeva, în România asta, votul chiar contează, ei bine, atunci unul dintre acele locuri, este, cu siguranță, aplicația de facebook pe care se poate vota foarte ușor inovația anului 2014, aplicație care se cheamă Premiile Inovației, pe care vă invit, cu drag, să o accesați și să votați așa cum credeți de cuviință.

Se știe că acești români sunt premiați la saloanele de inventică din întreaga lume, se știe că aceste invenții transformă oameni și tipuri de activități, salvează organisme și contribuie din plin la dezvoltarea unei societăți curate și transparente. Eu am ales din lista pe care v-am lăsat-o mai sus Instalația pentru aerarea apelor la suprafață. 

De ce cred că merită să câștige?

Pentru că salvează fauna acvatică, unde intră peștii, crabii, melcii, scoicile și animalele microscopice. Pentru că face acest lucru posibil în cazul lacurilor piscicole și a lacurilor de acumulare, unde face ca apa să fie potabilă și astfel să dispară fenomenul de eutrofizare ce desemnează procesul de îmbogățire cu materii organice și cu substanțe nutritive a apei din lacuri și din bălți. Avantajele ce vin în ajutorul deciziei mele se referă la reducerea temperaturii apei prin introducerea aerului rece, la funcționarea continuă prin utilizarea energiei eoliene și solare, precum și la faptul că se pot realiza diferite tratamente ale apei prin introducerea de substanțe sub forma de aerosoli sau ozon în aerul insuflat sub presiune.

Dacă nu sunteți de acord cu mine, vă invit, încă o dată, să intrați pe pagina de facebook a proiectului și să vă exprimați opinia. E gratis și votul vostru chiar este luat în considerare.Această invenție deosebită a obținut medalia de Aur și Premiul Special din partea Iranului la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva în 2014. Instalația a fost concepută de echipa de cercetători formată din Giurma Ion, Antohi Constantin, Crăciun Ioan și Telisca Marius în cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași. Sper că v-am oferit o informație utilă și că veți lua atitudine, iar dacă doriți, puteți să îmi spuneți și mie ce ați votat. Mi-ar plăcea să o faceți. Cu bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s