Nu vinde timpul pe doi lei

Bună seara. Acel doi lei din titlu este cu titlu orientativ. Nu este vorba de doi lei. Este vorba de momentul acela cineva decide să colaboreze cu x site sau fițuică printată sau nu-știu-care revistă de mondenitățuri, de istorii regăsite, ori de timp liber și apoi se plânge că a scris pe degeaba și că nu e cum a crezut, că nu l-a plătit nimeni, deși activitatea pe care lent o realiza în fiecare zi părea că ajută la ceva.

Ei bine, nu ajută la nimic. Ai avut timp, ți-ai bătut joc de el cum bate statu activiști, te-ai crezut cumva că te descurci ca scriitor mediocru și că asta te va echilibra financiar, dar, ce să vezi, ai uitat să te întrebi de unde produce x site de ziar online bani și te-ai trezit că tu ai crezut că te-au angajat, ei au zis că ești într-un schimb cultural de identitate virtuală și când să tragi linie ai zero în dreptul tău.

X fițuică de site părăsit de vizite nu produce bani pentru că nu are ca scop încercarea de a face asta. El este o perdea, un paravan, este un câine, nu de pază, din depărtare care se aude dar pe care niciodată nu poți vedea pentru că nu are suficient de mult curaj încât să urce-n ring. El doar latră și cu ajutorul tău care îi pui zi de zi mâncare-n gură fiindcă el a învățat că există mulți proști pe lumea asta care dau din coadă pentru o chestie inexistentă. Câinele acesta e un cărăuș de viitori frustrați. Așa se va întâmpla mereu, doar că actorii vor fi alții.

Acest articol este despre cei care aleg conștient să scrie pentru fițuici de ziar sau pentru site-uri pe net față de care au îndoieli, față de care mai apoi se bucură, pe lângă care se gudură în așteptarea covrigului cu gaură și, în ultimă fază, de lângă care pleacă după ce au înțeles cum stă treaba. Și apoi se văicăresc, aruncă cu pietre și nu o mai iau de la capăt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s