Nu-mi băga muzica pe gât

Bună seara. A mai trecut o zi, atitudinea mea e, parcă, mai potolită, mai orientată spre hai să vedem ce putem face că să fim mai aproape de ce ne dorim. Acum, la ceas de seară, am avut de ales între a scrie despre oamenii nesimțiți care nu-și ascultă muzica în casa lor și fac asta multe ore și se aude așa bine de parcă e în capul și nu mai suport și episodul trei al serialului Umbre, serial difuzat de HBO în fiecare duminică de la zece seara.

Am ales să scriu despre cum mă nenorocești tu, cel care lași muzica aia tare de nu se aude când îți bați copiii, oricare ai fi tu, de oriunde ai locui, de la sat, de la oraș, de la curte, de la bloc. E dreptul meu să stau în casă liniștit fără să fie nevoie să îți ascult lălăiturile abjecte, aberante și odioase un pachet de ore pe zi și pe seară și să mă doară capul la modul cel mai grav.

La fel e și atunci când e nuntă la țară și muzica aia se aude așa de tare încât e lângă mine și nu am ce face că așa e în conștiința infectă de neam, așa știm noi să facem nuntă, să aducem muzica să audă vecinii, să se audă cât mai tare, dă-i dracu de vecini, să se bucure și ei că e nuntă, să le intre asta în piele, în suflet și în minte, să nu poată să facă altceva, să audă o carte, să audă un film, e muzică de petrecere domnule, e musai să ne placă la toți în orice moment. E, uite, mie nu-mi place și protestez împotriva acestui fel de a te căsători. Dacă citești asta, poate, te pui în pielea unui care nu vrea asta pentru o secundă și vezi cum l-ai chinuit.

Ascultă-ți muzica ta în casa ta. Doar acolo. Muzica ta, casa ta. ca în reclama lui Chivu: casa ta, regulile tale. Nu mă pune să-ți ascult muzica toată ziua și toată noaptea atât de tare de se aude și peste căștile mele mici din urechi. Păi e frumos să trebuiască să stau mereu cu căștile în urechi, păi ce facem noi aici?

Dacă cunoașteți oameni care fac așa, protestați. Dacă vă enervează asta, protestați cu minte și inimă împotriva consumului de muzică proastă atât de tare încât orice gând ai avea se va duce dracului. Ascultă-ți muzica acolo la tine, lasă-mă în pace pe mine, am greșit mult la viața, dar ție, fie că ești vecin sau consătean, zău că nu ți-am făcut nimic. Eu nu pun Samurai și Junk la sistem să se audă la voi, pentru că muzica mea e doar a mea și nu o împart cu nimeni și pentru că nu simt să fac asta și pentru că sunt de părere că aduc o jignire importantă muzicii acestor oameni talentați. E a mea și nu vă supăr cu ea. Tu ce crezi de spre asta?

Reclame

38 de gânduri despre &8222;Nu-mi băga muzica pe gât&8221;

 1. eu cred că vorba germană: trăieşte şi lasă-l şi pe celălalt să trăiască s-ar putea aplica la noi dacă şi numai dacă s-ar folosi pentru aceasta metode punitive. altfel… vorbim doar.

 2. Am ascultat tot anul 2014 de-a manele și hip hop de mi s-a acrit. N-am protestat deloc. I-am lăsat în legea lor. Să nu mai zic de vecini care se înjură zilnic, de-i știe tot cartierul…

  De Crăciun am dat și eu petrecere, însă. Și ce crezi? A doua zi mă arătau cu degetu: „ete roackerița”. 🙂

  • doamne, asta e ca la noi ca la români, paradoxul de pe lume, adevăratul paradox
   sunt cretini, ei cred că maneaua trebuie să urle și ei după ea. nu știu ce ai cu hip hop-ul, el se ascultă în surdină, acum depinde ce hip hop, că mult dintre el e un circ ambulant

   • Îmi place și mie. Dar nu non-stop, la volum maxim și când mi-e lumea mai dragă a.k.a vreau să dorm, să scriu, să citesc…

   • din păcate, mulți fac parte din categoria celor care nu știu în ce țară trăiesc deși locuiesc la oraș și zice-se că cei de la oraș sunt un pic mai citiți. eu nu prea aș crede. doar cred că știu să pună muzică și o pun bine de tot

 3. Da, nici mie nu-mi place ca alții să-mi vâre pe gât muzica lor.
  Doresc o reglementare legală clară, care să-mi apere dreptul la intimitate.

  În plus, detest urletele muzicale de la nunți. Ca să pot schimba două vorbe cu cineva, trebuie să ieșim afară.

 4. as vrea sa vad si eu episodul 3 din umbre, dar de unde ca hbo nu prind si pe net nu mai e la liber. iar cu muzica data tare nustiu, eu nu am nici o problema din moment ce nu exagereaza. daca sa zicem, am un vecin ce da odata pe saptamana party sa fie sanatos. daca e nunta iarasi, normal doar odata in viata e… ce-s eu vre-un mos comunist sa fiu atat de deranjat de muzica lor? exista dopuri de urechi, casti… n inventii si solutii.

  iar treaba asta cu muzica tare nu e doar la romani. o vezi destul de des si la americani si nu numai, la ei e ceva banal sa chemi politia pt. ca vecinul are atmosfera prea incendiara.

 5. Sau oamenii aceia care asculta muzica, de cele mai multe ori manele, la maxim, pe strada. Nu am nimic cu nimeni si e alegerea fiecaruia ce muzica asculta, dar atunci cand esti pe strada ori nu mai asculti deloc, ori la casti, pentru ca nu e nimeni obligat sa asculte muzica ce o asculti si tu…

 6. cred ca s-a punctat bine de cateva persoane de pe aici, educatia, mai exact lipsa ei e problema. Totusi, desi asta nu imi face cinste, nu pot sa nu recunosc faptul ca si eu am facut de cateva ori asta, mai ales in adolescenta, cand simteam nevoia sa ies din tipare si sa ma revolt. Astazi am ceva mai multa minte si incerc sa ma gandesc mai mult la cei din jur.

 7. Se merge la panoul electric și se apasă pe manetă. Apoi se aduce la starea inițială. Se reia operațiunea până se arde sistemu’ lu’ individu’ cu muzichia!
  (Acest comentariu este un…pamflet și trebuie tratat ca atare. De reținut, totuși, și această opțiune! 😀 )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s