Nu mai scrieți pe gratis

Bună seara. Mă iertați că mai scriu despre asta, dar nu am cum să evit. Am și eu nebunia mea și, din păcate pentru cei care nu gustă asta, aici este locul în care sunt eu și în care îmi adun toate frustrările de zici că pot face din ele Podul de Piatră care nu se va dărâma niciodată.

Vă rog eu frumos, nu mai scrieți pe gratis nici dacă vă roagă Iohannis spunându-vă că va face o poză cu noi și cu numele vostru îl va urma pe cel al domniei sale atunci când un cronicar de la  site va relata despre un semi-eveniment. Vă rog eu frumos nu mai scrieți pe gratis pentru niciun blog colectiv din lumea asta, pentru niciun site de seriale, pentru niciun blog de comunicate de presă, pentru niciun ziar/site dubios de semi-știri, caz în care știu cum scriu cei care o fac, și modul acela poate fi acceptat doar pentru că ziarul ăla online este folosit drept pretext pentru fonduri, de regulă, din bani publici.

Chiar atât de mult să vă frapeze faptul că vă apare numele într-un afurisit de colț al unui site colectiv, ziar local, portal de semi-știri încât să le dați mură-n gură șmecherașilor care au făcut și fac bani din asta? Chiar atât să credeți voi despre voi că valorați? Acum să umblu și la partea sensibilă pe care mi-o spun unii și mie în cazul poeziilor: dacă voi atât de puțin vă apreciați muncă, oare credeți că alții vor da mai mult de 1 ban pe ea? Munca voastră, respectul vostru valorează ceva. Trebuie să fie așa.

Eu cred în asta. Eu cred în oameni. Eu cred în cei care luptă pentru ce este al lor. Dacă mai mulți vor face asta. atunci se va duce vestea sau multe pagini și multe site-uri vor rămâne goale iar voi dacă aveți ceva de spus scrieți pe oriunde , pe facebook, pe google plus, pe twitter, în caz că blogul nu e deja o opțiune, pentru că numele vostru acolo, pe un site de amatori, de cele mai multe ori, nu vă va aduce beneficiile pe care le așteptați, vă rog să mă credeți pe cuvânt.

Pe mine, nu știu în mod total de ce, mă doare foarte tare când oamenii muncesc pe gratis doar ca să crească un site, un blog sau un ziar online pentru că cineva i-a mințit cu nerușinare că va crește și numele lor odată cu produsul. Nu va fi așa. Mai mult decât atât, atunci când vă promovați articolele scrise prin tot felul de grupuri de facebook, nu vă promovați pe voi, nu ajutați numele vostru să însemne ceva, ajutați doar ziarul/site-ul/blogul să crească și asta chiar nu e în regulă. Nu e . NU E. Cu bine!

Anunțuri

26 de gânduri despre &8222;Nu mai scrieți pe gratis&8221;

   • dar sunt de acord cu articolul tau… comentariul e doar o concluzie… Noi, cei care scriem, suntem tratati de multe ori superficial… „nu e mare lucru sa scrii un articol/o carte/un blog”… am auzit de sute de ori chestie asta… dar e mare lucru sa scrii bine. Asta e diferenta. 🙂

   • da, da, da, mi-ai arătat că ai înțeles. da, asta e tot ce contează.
    apoi treaba e să cunoști niște oameni care să nu-și închidă și ușile acelea puține pe care le găsești

 1. Felicitari pentru articol!!!
  Recunosc ca sunt persoana care a mai scris pe gratis pentru prietenii de suflet, foarte apropiati, dar in rest nu o fac si o sa ma gandesc si mai bine daca o fac pe gratis chiar si pentru prieteni…iar la faza cu promovatul blogului, nu stiu ce sa zic…adica da, imi promovez pagina de facebook si articolele, oare chiar e nasol?

  • dacă e blogul tău, e cel mai bine din lume. dacă ești plătită pentru ce scrii, adică dacă nu-ți dau doi lei, este, la fel, foarte bine.
   și eu cred că a mai scris un pic dar de ce aș mai face-o.
   oricum, în vremea asta, mare atenție la persoana persoanele pentru care se scrie. de prea multe ori, prea mulți nu mai plătesc nici aia trei lei, ceea ce e dureros pentru cel amărât, adica cel care scrie
   multumesc de apreciere

 2. E clar. Am intalnit, sau chiar am primit cateva invitatii solemne de a scrie pe nu stiu ce siteuri, in care iti faci un cont si scrii… Sa scrii , pentru ce? Pentru PR acelui site, pentru promovarea acelui site, pentru a-l creste mare la nesfarsit… Pentru popularitatea lui ? Decat sa scrii 200 cuvinte zi de zi in postari de inima albastra pe facebook sau alte retele ”sociabile”, mai bine scrii 150 cuvinte pe un blog al tau , sau un advertorial ( daca merita si este platit BINE, de obicei, acei care doresc un advertorial pe blogul tau la pretul cerut de tine, inseamna ca ti-l apreciaza si au nevoie de asa ceva)si cu un share ti-l poate vedea oricine este interesat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s