Nevoia de aspirină dimineața

Uite că astăzi nu mai pot să vă bună ziua. Ochii mei îmi spun că aș fi vrut să vă spun dumă dimineața dar n-a fost să fie, ce să faci, se mai întâmplă. Vă apreciez pentru că mai treceți de aici deși calitatea scrisului meu s-a deteriorat și a murit, vă apreciez pentru răbdare. Eu nu mai am răbdare cu mine.

De la o vreme am început să mă trezesc cu o durere de cap. Nu mai pot cu sentimentul acela de îngrijorare din timpul nopții și mă trezesc mereu cu o durere de cap. Nu vreau să mă obișnuiesc cu asta. Nu vreau să apelez în fiecare dimineață la aspirină chiar dacă știu că trebuie, corpul asta e ca o mașină care filtrează combustibilul, ca un scriitor care șterge de 9 ori și scrie o singură dată. Am început să scriu asta acum trei ore. Aș vrea ca mâine să nu mai apelez la aspirina de control, e un fel de apăsare exterioară care, din păcate, mă domină în mod automat. Da, da, vă mai scriu, vă mai spun

Reclame

21 de gânduri despre &8222;Nevoia de aspirină dimineața&8221;

 1. Uneori o pauză este binevenită,deși, recunosc, la mine a durat doi ani.
  Adună-ți gândurile astfel încât atunci când vei reîncepe a scrie să nu te mai oprești până la final.

  Ce nu te omoară, se adaugă la inspirație.

 2. Problema ta pornește din dorința de a scrie. Dorința de a scrie poate să fie fatală chiar pentru ea însăși și forțarea fizicului pentru o simplă scriere nu duce decât la moartea plăcerii de a scrie. Fă o pauză! Ea poate să fie de o zi sau de o lună, un an. În pauza asta fă altceva, indiferent ce. Din experiență îți mărturisesc că și spălatul vaselor sau măturatul pe jos îți pot readuce pofta de scris, dar numai și numai dacă înainte, hotărăști clar să nu scrii nimic și să hotărăști să începi altceva și să duci acel ceva la bun sfârșit. Deci, nu contează ce, coase goblen, dar fă altceva și îți garantez că o să fie bine.

 3. Cele mintale le-am lămurit, îți trebuie o pauză. Nu prea ofer complimente de genul meu, dar uite, rup de la mine azi și zic: capital mintal pentru a scrie există. Așa că problema asta e trecătoare. O să râdem peste ceva timp de ea. Cât despre cele materiale: alea trebuiesc acoperite cu muncă, cu devotament, cu sudoare. Crede-mă, știu ce zic. Am făcut pentru bani lucruri care altădată mă îngrozeau, am făcut munca de jos și am fost mândru de ea și de mine. Trebuie doar să nu uiți să crești, să îți dorești să crești mereu pe plan profesional. Banii nu vin ușor și cu atât mai greu vin din scris.

 4. Vezi tu, tocmai ai aflat soluția la toate problemele tale. Dacă nu mă crezi, nu e bai, dar gândește-te și o să descoperi singur că așa este. Când nu ai răspuns la o așa întrebare, e greu să ridici capul de jos, e greu să scrii, e greu să faci bani – toată viața devine mai grea pentru că ne zbatem între căutarea răspunsului și încercarea de a da totuși diferite răspunsuri, care mereu se dovedesc greșite. Eu îți urez să te oprești din alergat și să cauți un răspuns sau să inventezi unul în care să ajungi să crezi. Succes!

 5. Unii iau o aspirină, alții trag o țigară, alții bagă în venă. Începutul zilei e, pentru fiecare, o chestie de mare intimitate.
  Domnul Chihaia a zis ceva ultra-util: că uneori poți să nu scrii un an și să freci menta sau aragazul. Important e ca, atunci când te re-apuci, să fie ca și cum ți-ar exploda scrisul sub dește.
  Apopo de acel demo de dialog, pe care l-ai dat…
  1. Lipsa semnelor de punctuație, până la limita unde anulezi sensul, e bilă neagră. Niciun editor pe lumea asta nu are atâta răbdare încât să înțeleagă din context ce ai vrut să zici.
  2. Lasă personajele să vorbească cu vocea lor, nu le pune replici în gură, din capul tău.
  3. Când personajele vorbesc unele cu altele nu da explicații unui terț – cititorul. Ăla va face efortul să urmărească și să înțeleagă subtextul, dacă dialogul sună bine și incitant.
  4. Fractura logică. O nevastă care ar trimite pe oricine să-i cumpere cafea, nu ar zice ”STAI, că nu mai avem cafea.” Ar zice ”nu mai e cafea Du-te și ia!”
  5. Un tip care are un prieten însurat cu o coafeză care coafează prost n-are în vocabularul zilnic cuvântul valet. Poate slugă.
  Poate că o să mă afurisești pentru comentariu, dar te prețuiesc suficient cât să nu te mint.

  • e perfect adevărat. mi-ați zis să pun o situație, am pus-o, o situație așa cum am văzut-o din dorința de a face mai bine, am stricat cuvintele
   dar nu pretind nimic pe situație
   eu nu vă afurisesc, vă respect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s