De ce nu meriți salariu mare

Bună dimineața. Ia să scriu eu fără nervi. Mă gândeam așa că este o practică comună printre oamenii care angajează. A, și mai am ceva de spus. Acum oricine caută un copy îi pune botniță de minim trei ani pentru că ideile vin doar din experiență și creația e un proces matematic. Prostii de prostit oamenii. Se spune că trebuie să dai mereu vina pe tine și dacă ești slab ca mine așa și faci, că nu te-ai adaptat, că nu te pricepi la fix nimic, că n-ai învățat să gândești, să scrii, să vorbești și, dacă cineva te-ar accepta la un job, e o favoare imensă și pentru ea trebuie să nu iei salariu mare.

Dar mă întreb dacă în primele luni mănânci mai puțin, de băut nu se mai pune problema, de cumpărat o carte, o haină, un film, o amintire, o floare nici atât, mă întreb dacă la chirie sau la rata de la bancă sau la factura de la lumină sau la plata gazelor cineva zice că abia te-ai mutat și la început toate cele de mai sus nu costă 200 de euro, costă doar 75, că ești strâmtorat și noi între noi suntem omenoși și avem înțelegere față de situația celuilalt.

Acum toți cei care vor bani de la tine vor spune că nu se poate, vor spune că plătești sau pleci, tu vei încerca să le spui că o să consumi mai puțin dar degeaba, te vor da afară în șuturi. Și cred că în primele luni la un job sau loc de muncă, nici mașina, în cazul nefericit în care o ai și ai nevoie de ea, nu consumă mai puțin, și nici țigările sau cafeaua nu se dau la un sfert din preț. Deci magazinele nu lucrează pentru noi. Pe asta o pot înțelege. Dacă ai un necaz mare în familie, ferească Sfântul, nu rezolvi problema sau intervenția cu mai puțin folosind cu nerușinare ca motiv faptul că ești angajat nou. Nu merge deloc așa.

Dar tu nu produci mult pentru angajatorul tău, deci cum faci cu asta. Și, pentru că ai toate chestiile de mai sus pe cap, o să te concentrezi pe sfert și vei lucra mult, prost și fără rost și astfel șansa ca salariul tău să crească dispare repede și sigur și fără să bagi de seama deja ai picat și e nevoie să începi altă căutare la un alt loc de muncă cu alt salariu de început cu care nu prea ai cum să dai înainte.

Eu văd asta ca pe o problemă reală și des întâlnită. Lasă că atenția din media e pe sutienul Udrei. Cred că suntem prostiți. Eu urmăresc o singură emisiune TV și o urmăresc pe net. Atât. Și pentru că suntem atât de prostiți cunoaștem doar cine e asistenta X de cursă lungă și dacă cineva ne întreabă trei invenții românești, ne fâstâcim, ne ascundem, o dăm la întors. Poftim democrație, cultură și libertate. Ce am scris mai sus e un cerc, cum ieșim din el? Cu bine

Anunțuri

Un gând despre &8222;De ce nu meriți salariu mare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s