Ne păzim de oameni

Bună să vă fie prima zi de martie. Noi, cei mai mici dintre noi, ne speriem repede când avem un magazin de colț de stradă, când avem o afacere mică, de închis aerul la pungi de plastic, ne speriem pentru că la puțina noastră sumă de bani ar putea atenta vreun răufăcător sau vreunul care nu mai are încotro, ne speriem, ne baricadăm ca și cum ar fi Rusia la ușa, montăm camere de supraveghere, le conectăm la un calculator, le lăsam tot timpul pe aproape pentru a nu scăpa nimic din vedere, suntem fricoși, îngrijorați și ne grăbim mereu să ne asigurăm că totul este în regulă.

Așa alegem să ne ferim de cei care vor să dea buzna nepoftiți în munca noastră de zi cu zi. Punem o cameră, mai punem una și încă una, ne întoarcem noaptea de pe o parte pe cealaltă de câteva ori și ne gândim să mergem să verificăm ce se întâmplă pe lângă afacerea noastră din cinci în cinci minute ca nu cumva a doua zi să ne punem mâinile în cap. Am învățat să muncim și să ne apăram munca cu toată ființa, în tot timpul pe care îl avem, să supraveghem asta 24 din 24 pentru că avem din ce în ce mai puțină încredere în semenii noștri, cuvintele de legătură și de valoare dintre noi sunt, adesea, îndoielnice, ascunse și, parțial, mincinoase. S-ar putea spune în unele cazuri că ne apărăm de noi, acesta este un raționament cu un grad mare de îngrijorare pe care n-aș fi vrut să am ocazia să-l expun aici.

Poate că cei mari nu au nevoie să se apere și să-și protejeze investiția cu orice preț pentru că la ei multe lucruri devin proprietate personală cu un simplu click sau cu o simplă semnătură. Dar noi construim încet, facem sacrificii pentru un business mic, îndurăm, ne punem adesea viitorul în joc atunci când ne băgăm într-o relație de 30 de ani cu o bancă care nu e tot timpul consecventă lucrurilor semnate la început de relație. Și după toate acestea, de parcă zbaterea n-ar fi de ajuns, e nevoie și de o vigilență continuă și activă asupra riscului mare de a rămâne fără nimic într-o secundă.

Acum, când munca a devenit foarte grea și din ce în ce mai mulți vor muncă pe gratis și lucruri pe gratis, este mai greu ca niciodată să ai sub supraveghere toate bunurile pentru care numai tu, ca proprietar, ai îndurat și ai economisit și e normal să te preocupe păstrare lor în condiții bune și sigure. Let’s be safe.

Un gând despre &8222;Ne păzim de oameni&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s