Fuge pământul de sub patrafir

Da, suntem pe treabă. Nu am vrut să scriu despre ce se află sub patrafir, dar am văzut un sondaj pe mediafax.ro şi este destul de greu să treci cu vederea când este vorba despre religie. E cazul să am şi eu aici o părere despre asta, deşi, de câte ori a fost cazul am scris despre asta. Ce vă mai fuge pământul de sub picioare când nu mai aveţi acoperire pentru viitorul care se ţese mai dens acum ca niciodată pe acest prezent construit din aur şi zero însufleţire la purtător. E negru pe alb că este libertatea de a alege, paote, pentru prima dată după ce perioada religie pe credit a devenit cultură de neam.

A, da, să revenim la sondaj, este mai clar că niciodată că oamenii gândesc pentru ei mai mult decât încearcă alţii să transmită faptul că au nevoie de ajutor plus, aparent, ajutorul lor dismimulat, pe un ton ocrotitor de om trecut prin furcile caudine. Eu zic că raţiunea bate religia la scor de neprezentare indiferent dacă se joacă pe iarbă sau pe zgură. E dreptul tău să decizi, cam aşa ar trebui să sune o campanie decentă de contraripostă la adresa protestului de clasă înjositoare la care se recurge, parcă, prin Moldova.

Eu, pe de altă parte, mă simt flatat de disperarea lor de a prosti în continuare şi de reacţia unor capete încoronate care, practic, evită un răspuns direct şi , totodată, percutant la întrebarea: dar de ce nu ne lăsaţi să ne facem propriile alegeri din moment ce suntem forţaţi să trăim cu ele şi nu să le lăsam pe capul, şi aşa greoi, al religiei pe cap de şcolar.

Sper să nu greşesc sau să nu greşesc prea tare.

5 gânduri despre &8222;Fuge pământul de sub patrafir&8221;

  1. Fuge pământul de sub patrafir, dar buzunarele sunt tot acolo! Posibil goale, în viitor. Purtătorii de patrafir nu se tem de scăderea numărului drept-credincioșilor, ci de scăderea numărului de cotizanți.
    Să vezi baldachinul împărătesc sub care e expusă o raclă cu moaște pe Dealul Mitropoliei, să nu fie nici țipenie la coadă, numai doi jandarmi trimiși la fața locului pentru orice eventualitate și o ambulanță cu luminile clipocind pe mut, să plouă mărunt și pătrunzător, ca-n Bacovia și un singur tarabagiu să-și orânduiască suvenirurile cât mai sub umbrelă… Asta e Apocalipsa, după BOR. De asta se tem patrafirele și asta nu vor.

      • Da. Imaginea e senzațională fiindcă arată ca-ntr-un film cu vampiri la oglindă: adevărul și numai adevărul. Miturile cu vampiri zic că imaginea lor nu se reflectă în oglindă. Așa îi ginești, că sunt vampiri.
        Cum realitatea ne-a fost vampirizată de politicieni, de Bor, de propriile noastre frici… Ce-ar fi să radem din imagine ceea ce nu contează? Cu ce rămânem? Cu o stradă pustie, în ploaie. Băi, măcar o putem ocupa! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s