Informația bate moneda

Bună seara. Dacă nu-mi bat mâinile până la final, vă cer să mă iertați și am încredere că o veți face, pentru că așa este cel mai frumos. Mă întrebam, acum, pe seară, de ce naiba avem în cap toate numele de vedetuțe și muzicanți locali și fotbaliști amatori de Dâmbovița pentru că, dacă nu lucrezi în a face un trai din cunoașterea numelor lor, te încarci cu cele mai inutile detalii, cu oameni care nu fac nici cât oja de pe unghii și acum vor sări iar pietre spre mine. Sau mai bine spus, nici cât negru sub unghie.

Bine, fie, nu chiar negreu, un negru așa temperat, cam ca fața mea. În fine, nu prea ar mai fi cuvinte de zis și lucruri de arătat.  Numai ce contează cu adevărat pe lumea asta nu avem timp să reținem, nu ne incită nimic la o carte veche, la un inventator de acum 1700 de ani, nu ne trage inima să vedem mai mult, ne mulțumim cu locuri mici și calde și cu poziții calde și cumpărate și cu un program comun și nu mai cerem și uite așa ne complace ca pierduți pentru cei care mișcă lucrurile, cei care fac lumea să se învârtă și pentru prima dată după o tonă jumătate de timp nu vorbesc despre bani, ci despre oameni.

Dar pe ei nu îi vedem niciodată pentru că e mai ușor să vezi ce și-a pus X damă de debara în bot sau ce minune a mai reușit un obscur jucător de băgat mingea în poartă. E mai ușor să click aici să vezi braziliana decât să cauți un remediu pentru un fapt care ar putea produce o schimbare în viața comunități tale, chestie despre care e bine să înveți de pe acum că nu va conta și că alții te vor uita sau nu te învăța deloc. Dar se merge pe cât mai ușor. Și dacă asta nu mai e de ajuns? Dacă vrei să știi de exemplu cine a inventat caseta audio de pe vremuri? Crezi că asta o vei auzi de la dama de debara cu o nouă substanță în bot? Seară bună.

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Informația bate moneda&8221;

  1. Nu știu, măi, Radule, alții cu sunt, dar pe mine, dacă mă trezești din somn și mă iei la palme să zic nume de dame de debara (fraaate, ce de dîuri!), nu-mi vine decât Gina Pistol, fiindcă are un nume rar 🙂 🙂 🙂 , e frumoasă și are o sclipire de inteligență în ochi și-un firesc, și nu-și mișcă mâinile cu degetele rășchirate (unghiile, de!), ca pe niște crăci țepene de ger, și a debutat în lumea vip-uștelor cu niște poze beton la play boy (sau unde eram io mai neobișnuită cu publicația?!…). Așa că nu e valabil pentru toți, că am fi tobă de carte pe domeniul ăsta.

    De ce nu ne incită o carte veche? Un tip care a inventat ceva acum 17 secole?
    Păi, fiindcă manualele școlare sunt seci și reci, profesorii nu stau cu elevul la o bârfă, la o poveste, nicio lecție de chimie nu începe cu: ”Bă, voi știți cum au apărut antibioticele pe lume? Din cauza unui căpiat, pe nume Fleming, care a uitat o cultură de stafilococi în afara incubatorului și…” Totul e succint și la prezent. La oraș, toți copiii au telefoane mobile, dar niciunul nu știe cine a inventat telefonul fix, Poate de-aia e bună ora de religie, să nu/ți pună întrebări, să creadă că totul e picat din cer.

  2. E absolut normal cât timp evoluţia nu poate reuşi la toţi indivizii unei specii. Dacă ar fi fost posibil, cu atâta efort conjugat din parte tuturor, deja ne plimbam acum cu toţii de pe Jupiter pe Venus, fără probleme.
    În plus, oamenii deştepţi nu prea pot fi conduşi uşor. Şi atunci sistemul caută soluţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s