Dau 2 cărți Ora de Medicament de drag

ora de medicament copertaBună seara. Am un volum pe care îl știți. Îl și vedeți în poză. Am o sumă mică mică de oameni dragi la care trebuie să-l trimit. De fapt, mama trimite, ea se ocupă, eu nu sunt prieten cu Poșta Română. Ca să fiu scurt, că poate aveți treabă: dau 2 volume Ora de Medicament la doi oameni. Nu vreau share la pagină, nu, nu vreau, nu vreau like la blog sau la postare, nu vreau like la nimic, nu vreau share la nimic, că nu sunt mândruță și nici nu vă mint că dau invitații la film ca de fapt să îmi promovez blogul. Nu, vreau doar să scrieți dacă un om care scrie poezie e nebun sau nu? Atât.

Nu vreau, deci, să share, să like, să puneți pe wall, să postați prin grupuri. Nu vreau nimic din astea, vreau doar să scrieți un răspuns, sau doar un singur cuvânt. Când o să mă decid, o să scriu. De asemenea, le voi trimite oamenilor la care am datoria morală să o fac. O să mai fie și un concurs pe goodread.ro, unde puteți obține o carte pe gratis. Cam atât. Vă las. Nu vă mai urez nimic de data asta.

54 de gânduri despre &8222;Dau 2 cărți Ora de Medicament de drag&8221;

  • poate un sanatos sa observe nebunia? asta e la fel cu chestia in care un doctor sanatos îi trateaza pe cei bolnavi de nebunie, eu nu cred asta, cred ca e undeva o chestie care spune că doctorul e cel mai nebun dintre toti, deci poetul ca sa vada nebunia nu poate fi complet normal

   • Daca un om sanatos nu poate observa nebunia, asta inseamna ca suntem toti nebuni? Doar nebunul il observa pe nebun, pentru ca au un comportament asemanator? Nu.

 1. Acum… depinde cine comentează. Poate e nebun că „nu-i ca ei”. Care „ei” evident, se cred perfect normali pentru că ei percep viaţa doar ca pe un şir nesfârşit de reguli şi facturi de plătit. Cine „sare gardul” e considerat altfel sau nebun. Dar cui îi pasă de gura „lor”? Oricum, ca să poţi vedea frumosul în toată agitaţia asta din jur, ceva-ceva trebuie să ai 😀
  Şi dacă sunt nebuni, sunt nebuni frumoşi cei care scriu poezii. Mda, nebunii frumoşi. Sau frumoşii nebuni, că nu mai ştiu cum era…. 😉

 2. :* eu mă bucur mult de cartea asta a ta. dar ştii, am tot spus-o. lumea ar fi tare urâtă fără poeţi, fără noi… nebunii frumoţi ai cuvintelor noastre.

 3. Neapărat! Un om nu poate fi poet dacă nu e nebun. Nebun de viață, nebun de dragoste, nebun de fericire, nebun de tristețe… Fiecare poet e nebun.. de ceva. Altfel n-ar fi poet. Ar fi doar un om care înșiră propoziții cu rimă. Sau fără.

 4. Sensul cuvantului”nebun” e atat de complex incat nu oricine isi permite sa fie nebun.
  Un om ce scrie poezie abordeaza motive ale sufletului eului sau care, uneori, se bat cap in cap cu ratiunea monotona si simpla a lumii obisnuite, ceea ce nu este un lucru rau, deoarece omul poate alege sa vada universul asa cum vrea el prin propriile sentimente, viziuni si ganduri filozofice.
  De cele mai multe ori, omul ce scrie versuri devine atat un neinteles cat si un inteles superficial de ceilalti ce nu-si pot depasi conditia simpla a unei rutine.
  In perioada modernista, Blaga a ales sa introduca in literatura doua cunoasteri interesante(cunoasterea paradisiaca si cunoasterea luciferica) pe care le utilizeaza in lirica sa adesea. Cea luciferica are la baza un limbaj incifrat, de neinteles pentru unii, de aici reiesind un caracter de nebunie dar si din pricina faptului ca poetul are curaj, ceea ce ii lipseste omului simplu de rand.
  In concluzie, joaca de-a poetul nu e chiar asa usoara si poate ajunge la nebunie chiar dintr-o dragoste infocata provenita dintr-un amalgam de sentimente sau chiar dintr-o picatura de ploaie ce necrutata s-a desprins din nor, a cazut pe casa, apoi pe streasina, in final stingand setea pamantului; daca o ai in suflet atunci esti unul dintre cei norocosi care pur si simplu scrie din naturaletea propriei firi, fara a cauta prea mult rima sau un cuvant potrivit, pur si simplu versurile curg.

  • n am cautat niciodata, eu doar raspund la usa cand suna. doamne ce teorie cunostie si e si adevarata total
   apreciez asta,
   ma bucur ca treci mai departe de poezie ca forma
   saru mana

 5. Da, ești nebun când faci poezie. Ești nebun pentru că nu toată lumea îți înțelege poezia, ești nebun când ți se înțelege poezia. Ești nebun când lumea vede că-ți ia atât de mult să scrii o poezie, care la prima vedere pare banală, ești nebun când lumea vede cât de repede poți să scrii o poezie.

  Deci, da, ești nebun în sensul bun. Când creezi artă dintr-o poezie. 🙂

 6. A scrie poezie e un talent. Nicidecum o nebunie. Mai ales atunci cand vrei ca versurile tale sa exprime ceva. Sa nu fie doar o simpla insiruire de cuvinte. Raspunsul meu la intrebarea ta e fara echivoc: Nu.

 7. Nebunia este de multe feluri. Da, un poet este nebun, dar nebunia lui este creatoare. E nebun pentru că într-o societate plină de măști încă mai scrie pe hârtie ce simte. E nebun pentru că încă mai speră că poate schimba ceva. E nebun, în cel mai frumos mod posibil. E nebun după cuvinte și cuvintele se îndrăgostesc de el și se lasă transformate de acesta. De cele mai mult ori nu este înțeles, cel puțin până când va găsi oameni care pot în sufletul lor același fel de nebunie.

 8. ratzone, dragul meu, sunt Otilia Țigănaș din Hășmaș 34, cod 317185, județul Arad. Și aștept volumul tău de poezie. Gratis, negratis, gras plătit, plătit zgârcit, noa, ultima problema e cât costă, dacă-i sub 1500-2000 de euro volumul!
  Și n-am să răspud la întrebarea ta despre poeți. Poet mi-s și eu. ȘI poet. Deci tac.

  • vă citesc. înțeleg. e o cărticiă mică. sunt onorat că o vreți. super onorat. săptămâna viitoare o să o pun spre dumneavoastră. de fapt, mama o va pune. săru mana mult de tot.

 9. Nebunia are diferite forme și culori după cum bine știm cu toții. Dacă nu toată lumea se încadrează într-un anumit tipar, riscă a fi o categorie ușor atipică numită nebunie. Pentru a te diagnostica cu nebunie, este necesar să analizezi bine toate formele și culorile acesteia.
  Ca un exemplu concret, în acest moment mă consider puțin nebună pentru actul de a-ți lasă un mesaj.
  Te felicit pentru carte; cum deja le am pe celelalte probabil urmatorul contact cu tine va fi aceasta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s