Oamenii de pe Internet se prefac

Dacă este ceva ce am învățat de când îmi tot pun problemele pe Internet la o simplă căutare de Google sau la click distanță, acel ceva este cu siguranță faptul că mulți te lasă dracu în plata Domnului când văd că treci prin faze nasole. Cred că, din partea lor, mai bine m-aș lua continuu de Mândruță sau de Răduleasca ca să mă bag singur în social media și să mă mint că, atât cât va dura scandalul acela, eu voi avea de câștigat. Nu, nu voi câștiga nimic, dar măcar nu voi mai fi văzut ca unul care, din prea multă admirație față de oamenii care îl citesc, își spune toate problemele sau cele mai multe dintre ele, aici, pe acest blog, și unii, nu aici, poate se amuză și nu mai dau nici măcar aia doi bani.

Da, lumea e ca o roată mare și nu are timp de tine și poate că trebuie să scrii despre ce se întâmplă mult mai mult decât despre ce ți se întâmplă. Și Oamenii de pe Internet se prefac pentru că este mai ușor și, poate, că este chiar mai de preferat să pară că le pasă, chiar dacă nu înțeleg nici măcar o iotă nenorocită din ce a vrut să spună cel care are o situație tâmpită, dar s-ar putea să nici nu-l creadă că este așa cum spune. Dar, da, Internetul dă de cele mai multe ori cu tine de pământ și e bine să spun asta.

Și când se pune seara pe o masă neștearsă de așa mult, vezi că e greu să trăiești cu multe pe cap și vrei să le spui și apoi îți apre semnul interzis și le ții în mine. La naiba, că nici asta nu mai cred că e așa de bine. Vă rog ca măcar cei care comentați cu regularitate aici, în casa mea, să nu vă prefaceți. Și mai ales vă spun că dacă o faceți, eu nu am nimic să îmi reproșez, pentru că mereu am fost sincer. Știu că asta nu mă ajută să dorm, dar pe asta o pot spune. Nici la postul asta n-am respirat, am avut o idee și am croit ca o furnicuță în jurul ei. Mulțumesc. Noapte bună.

Anunțuri

11 gânduri despre &8222;Oamenii de pe Internet se prefac&8221;

  1. 🙂
    Încerc să evit tipologiile, așa cum încerc să evit tot ce înseamnă generalizare.
    Falsitatea, ipocrizia, fățărnicia – nu au a face cu internetul! Ci cu firea umană. Cei care mint în viața reală, vor folosi și oportunitățile oferite de internet ca să facă același lucru.
    Pe de altă parte, este vorba și de perspectivă. De exemplu, unii ziceau că a avea multiple identități pe conturile de socializare su chiar pe platformele de blogging e tot semn de înșelăciune. Sau, poate unii tocmai așa pot fi sinceri – în felul lor- doar dacă nu scriu sub adevărata identitate.
    E o chestiune relativă. dar, dacă pornim de la ipoteza că firea umană este predispusă spre a ascunde lucruri, înseamnă că nimic nu trebuie să ne surprindă și, deci. să ne afecteze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s