Cât costă o lectură publică

Ceva, ceva s-a petrecut astăzi. Pe scurt, în ordinea numerelor de pe tricouri. Este vorba despre faptul că TVA-ul s-a redus la 5 la sută. Discuţia este că de fapt nu e mare brânză pentru că dacă nu se vând cărţi, degeaba se scade TVA-ul. Mulţi pretind că îţi cumpără cărţi. dar cumpără orice altcveva. Eu recunosc că nu am bani de cărţi. Cu greu, cu foarte foarte mari eforturi reuşesc să mi le plătesc pe ale mele.

A doua şi cea mai mare problemă este că astăzi au fost lecturi publice la care nici dracu nu cred că a fost. Dar asta e irelevant. Nici pe autorii nu cred că îi interesează. Atât timp cât decontul se umflă ca buzunarele în apă de baltă, de ce ar mai conta. Nu, nu, nu mai contează nimic. Mereu m-am întrebat cât naiba costă o lectură publică. Adică dacă faci de asta, mai poţi veni să te baţi cu mâinile pe piept că piaţa de carte e moartă.

Se pare că asta e greu de aflat. Asta nu se scrie, nu se pune pe facebook. Aş putea, desigur, să îi întreb pe cei care fac asta dar nu vreau deloc să am contact cu ei, nu aş putea. Mai ştiu că PR-işti care se ocupă de astfel de evenimente sunt al naiba de leneşi pentru că de mult nu au mai schimbat listele alea. Adică vine evenimentul X cu bani publici pe masă şi ei ataşează mereu aceleaşi nume, nici măcar nu cred că se mai uită pe ici, pe colo să vadă dacă mai scrie cineva. În fine, toate să fie bune, că noi avem sărbătoarea cărţii din care furaţi cu cinste. Cu bine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s