Lasă-ți loc de bună ziua

lasă-ți loc de bună ziuaEste cel mai bun sfat pe care vi-l pot da. Și nu este ca și cum ați citi asta din cărți, ci vă spune cineva din viață, din ce a trăit, din ce a experimentat. Știu că mulți atunci când pleacă de pe undeva sau renunță la ceea ce făceau până atunci, parcă dau foc la tot în urma lor, parcă se dezbracă de haine și merg așa pe tot coridorul ca să-i vadă fiecare angajat cât de potenți sunt ei(asta este o fază dintr-un film american).

Lasă-ți loc de bună ziua. E despre tine și despre ce ești ca om. Mai ales în domeniile în care mare partea din activitatea ta și din reușita ei se bazează pe modul cum interacționezi cu oamenii. Asta nu înseamnă neapărat să vorbești ca o moară stricată și să ai sadica plăcere de a-i vedea pe cei din jur cum își întrerup fiecare cuvânt pentru că tu gesticulezi și nu apuci deloc să îți vezi de treaba ta. Nicidecum. E vorba despre cât de bine poți să faci îmbinarea dintre respect și comunicare. E vorba despre cum reușești să te faci util fără să încurci meseria fiecăruia, de fapt, fără să te amesteci în treburile altcuiva.

Lasă-ți loc de bună ziua. Este și pentru ceea ce se întâmplă în afara locului în care lucrezi, în afara a ceea ce faci pentru comunitatea respectivă, în afară de ceea ce discuți pe facebook, asta pentru că, în ultimul timp, foarte mulți au activitatea pe facebook, în afară de informațiile pe care le tranzacționezi în activitatea de zi cu zi ai grijă să vorbești, cumva, despre lucrurile pe care le ai în comun cu cei din jurul tău. Iar când ei nu vor mai fi în jurul tău, să ai conștiința împăcată că ai făcut asta și că lucrurile au rămas în comun.

Chiar dacă acum ai, poate, alt colectiv, e bine să știi că oricând colectivul din care ai făcut parte te poate accepta ca fiind unul de-al lor. Asta este un mesaj care îți va face somnul un picuț mai liniștit. Dacă ești de acord cu mine, mulțumesc, dacă nu, aruncă cu pietre și spune-mi unde am greșit.

Anunțuri

12 gânduri despre &8222;Lasă-ți loc de bună ziua&8221;

 1. Lași loc de bună-ziua în orice colectiv din care ai plecat, Dacă te întâlnești cu careva din colectiv pe stradă, la wc-ul unei cârciumi sau ceva de genul ăsta.Nu văd de ce-ai lăsa loc de bunăziua patronului căruia i-ai prezentat demisia, atunci când ți-a zis că la firma lui, zilele declarate de stat nelucrătoare dar în care el a decis să se lucreze, fără plată auxiliară. se numără la concediul tău de odihnă.
  Nu. Lași loc de bună ziua numai oamenilor pe care-i accepți, ca oameni, în afara unui sistem.

 2. Patronul meu e spaniol si ai spune ca e roman 100% cand se apropie ziua salarului ! Eu ma simt foarte bine cand plec de undeva si ma despart cu zambet pe buze si traditionalul MULT NOROC SI SANATATE !

  • romanul e o specie aparte, e de departe cel mai agresiv și nemilos tip de patron
   mult noroc si sanatate inseamna ca niciodata nu veti mai schimba o vorba sau o privire
   sau cel putin asa inteleg eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s