Și oamenii fără studii sunt tot oameni

Da, vedeți dumneavoastră cum oamenii fără studii sau fără un job de specialist în nu-știu-ce domeniu sunt puși mereu la colț, mereu dați la o parte, mereu împinși la marginea societății. E adevărat că unii dintre ei se trag singuri pentru că nu suportă presiunea, nu suportă umilința, dar vă spun că și ei sunt la fel și nu merită acest tratament pe care fix cei ca ei îl aplică cu cea ma mare nesimțire de când s-a format lumea în acest grotesc mod.

Și oamenii fără studii sunt mai oameni decât orice doctor în științe europene, practic, o chestiune inexistentă, o chestiune ca și un BMW, adică aspirator de bani, o chestiune somptuoasă prin definiție, dar fără fond. Asta e adevărul.  Toți vor să stea departe de ei, toți îi critică pe unde pot că nu știu să facă o mare chestie, că nu au pregătire, că nu muncesc 12 ore pe zi la munca fizică, și că cele câteva sute de lei ar trebui să le ajungă.

Știți de ce oamenii fără suflet și minte îi critică pe cei fără studii? Pentru că nu consideră ca și ei au drepturi. Nu au dreptul să mănânce ce mănâncă ei, nu au dreptul să știe anumite informații, nu au dreptul să meargă într-o vacanță(25% dintre românii nu au fost niciodată într-o vacanță, conform unui studiu de anu trecut), nu au dreptul să comenteze politicul și poate de asta toți comentează fotbalul. De fapt, nu știu dacă e vorba de a nu avea dreptul, cred mai degrabă este vorba despre a nu avea o părere avizată. Dar și un profesor universitar de latină știe tot atâtea despre politic, pe cât știe și omul fără studii. Profesorul de latină e doar un exemplu ca să înțelegeți mai bine.

Și oamenii fără studii pot face cu mâna, pot ajuta, pot lăcrima, se pot bucura, pot acorda respect cu siguranță mai mult decât ceilalți, pot face o casă primitoare, pot crește un copil(asta dacă vor găsi o cale pentru a a avea resurse), pot saluta dimineața, pot ține liftul, pot mătura strada și curtea(ceea ce specialiștii nu vor face niciodată pentru că e sub demnitatea lor)

Întrebare: dacă toate gesturile unui om sunt sub demnitatea unui specialist, a unui om cu multe studii, atunci cum poate el să ne ceară să-l mai numim așa din moment ce prin tot ce face și prin fiecare gest din al său comportament ne arată că este mai presus decât noi???

Reclame

6 gânduri despre &8222;Și oamenii fără studii sunt tot oameni&8221;

  1. Cu un mic amendament: te referi la studiile certificate, cu ”patalama”. Există mulți autodidacți care de fapt studiază mult, sunt chiar intelectuali în sensul strict al cuvântului, dar nu au diplome.

  2. Nu cred că mai există această prejudecată. Oricum , eu cunosc şi respect foarte mulţi oameni din categoria ,,fără studii”, în detrimentul multor ,,titraţi”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s