Simona Halep cu prosopul în cap

Românii sunt atât de suciți. Da, cei mai suciți. Sunt atât de murdari în ceea ce scot pe gură și mai murdari când vorbesc despre ceea ce, în definitiv, nu cunosc. Și când zic nu cunosc, spun, în fapt, că nu au nici cea mai vagă idee. În cele ce urmează, vă voi scrie o frază, exact așa cum ar fi scris-o Pleșu sau cum poate că a scris-o. Mai exact, cum ar fi scris el despre cum este rugat să țină cuvântări la diferite deschideri de evenimente care, ce să vezi, aveau neobrăzarea de a se înfrupta cu dorință din imaginea lui coaptă și suculentă de personaj public pentru care nu ar fi scos pe tavă decât banii de apă plată cu trabuc românesc. Da, domnule Pleșu, rușine să le fie. Mă iertați că m-am întins cu fraza asta.

Observ cu profundă indignare faptul că se întregește o cumplită maladie în cuantumul de iluzii de zi cu zi al nostru, ca neam de atotștiutori, care se referă la capacitatea de a ne defini, fără vreo competență, de orice natură, drept specialiști în tenisul mondial, după ce, doar cu câteva ceasuri înainte, băteam la porțile boxului monetar cu argumente transparente și fragede. Mai cu seamă este vorba de critica la adresa unei campioane care până mai ieri umplea inimile tuturor, chiar și acelora dintre noi care nu știu pluralul substantivului coardă.

Simona Halep este un om de moral. La turneul de la Madrid a arătat complexe față de o jucătoare pe care a mai întâlnit-o și care, mai important decât orice altceva, îi mai pusese probleme. Mai îmi permit să cred, nu să susțin sus și tare cum văd că fac absolut toți, cum au făcut mereu mereu, de altfel, dar parcă marketizarea absolută a Simonei, i-a adus mai aproape pe părerologi decât niciodată, că a pus presiune totală pe și, implicit, pe rezultat.

De asemenea, intuiesc că dacă ar fi câștigat primul set, Cornet nu îi lua mai mult de un game în setul doi. Dacă s-a gândit prea mult la depășirea performanței de anul trecut și nu la jocul propriu-zis, s-a ales cu o lecție mare, lecție din care oamenii de moral, așa cum e ea, de data asta, poate, cu ceva mai multă maturitate în analiză, învață mai mult decât ceilalți. Nu are nimic de pierdut, nu a pierdut nimic. Oricum va sta mai mult de 5 ani pe primul loc în topul tenisului mondial, așa că lucrurile sunt clare și, ca ele să fie mai dulci, este nevoie, într-un fel sau altul, și de aceste experiențe de joc și de viață.

Totuși, prea mulți contestatari, prea repede, prea fără fundament, prea fără substrat, prea picați din cer, ult prea superficiali și, în special, care nu contribuie cu nimic. Nici pentru ei, nici pentru tenis, nici pentru Simona Halep. Dragi ziariști, nu mai abreviați SH de la Simona Halep, voi nu vedeți că unii nu se prind și SH nu vă ajută nici pe voi în căutările Google. Eu o văd ca pe o lipsă de respect, dar poate sunt paranoic. Dumneavoastră ce spuneți?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s