Muzica de petrecere, băutura și grătarul

Știu că aveți pe lângă dumneavoastră ce am spus eu în titlu. Dacă e duminică și ești la țară (comuna Morteni, Județul Dâmbovița), te-ai nenorocit, ca să fiu scurt pe doi. De la vecini va veni neapărat muzica de petrecere dată nesimțit de tare. Când zic asta, mă refer de fapt la ideea că nu poți sta cu un film sau cu un meci în pat fără să te ia nervii și să dea cu tine de pământ. Te întrebi de ce se aude așa de tare conștient că ești un mare bou fiindcă lor nu le pasă.

Atât au înțeles ei. Dar eu am ceva doar cu faptul că nici în casă nu pot sta fără să aud lăutărească aia. Acum, când cineva ne numește proști și noi ne ridicăm în voioșia băuturii de duminică, cum putem să-l contrazicem rațional? Nu o să putem niciodată, de aceea facem ce știm de sute de ani de zile. Muzica tare, băutură să fie și hai să ne plângem că viața e nașpa în timp ce ne asigurăm cu toată forță că le facem viața și mai nașpa celor din jur.

Dacă e duminică și ești la țară, singurul gând normal este acela de a-ți lua tălpășița și a te duce doar departe. Undeva unde fiecare să vadă ce vrea, dar în spațiul lui. Sau îți mai poți jura că dacă vreodată în cumplita asta viață, vei mai face rost de bani adevărați, e posibil să-ți iei boxe atât de mari încât să dai noroc cu tot rapul românesc în fiecare seară. Oricum mai devreme scrisese cineva pe facebook că regretă foarte mult cum aleg românii să petreacă o zi de duminică cu soare. Muzica tare, băutura și grătarul. Să fie veselie și să nu îi lași nici pe alți să-și vadă de amărala lor.

Anunțuri

10 gânduri despre &8222;Muzica de petrecere, băutura și grătarul&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s