Manipularea are colți de fier

Sunt eu într-o stare ușor ciudată, dar nu în sensul rău, așa că apăs pe aceste taste cu drag. Deci, propun să facem o mică chestiune, nu a zilei, despre manipularea media, un fenomen despre care nu se mai prea scrie, dar care se întâmplă și e pus să susțină, în cel mai indirect mod cu puțină, dacă îmi este permisă o astfel de exprimare, populismul de un remarcabil grotesc al deciziilor politice. It s all about politics.

De ce e nevoie de manipulare mediatică când e vizibil cu ochiul liber că noi, ca nație, nu percepem lucrurile așa cum ar trebui fără ca cineva să se mai amestece, să creeze discuții, să lase loc de interpretări și, în special, să schimbe subiectul prin mutarea centrului de greutate. Aceasta din urmă este o practică veche și foarte greu de aplicat.

De exemplu când tu, ca entitate media insolventă care nu mai vrei să dai banii nimănui pentru că politicul îți permite pentru ca tu să îl deservești ca un bun câine de companie, muți centrul de greutate al subiectului alocația dublă la salariul celui care nu s-a încadrat în ceea ce aveai în plan dublat de vechea problemă de percepție cum că este acolo pe banii tăi, deși, dacă ai avea idee despre formate media, sau dacă ți-ai face naiba meseria cum trebuie, n-ai spune această minciună cât casa poporului. Sau poate că știi cum este de fapt, dar e bine să-i dai înainte că oamenii pun botul.

Vă întreb pe dumneavoastră dacă v-ați pus vreodată întrebarea de unde și pe ce fonduri există reportervirtual? Plus cele 6 site-uri afiliate. Vă mai spus că termenul afiliat, în media, este deosebit de periculos și alunecos. Eu m-am întrebat de unde iau oamenii aceia una de un leu, după cum demult spunea Badea, în totală cunoștință de cauză. Și m-am întrebat de unde își plătesc taxele și impozitele la statul pe român pe care vor să pară că îl susțin cu toată întinderea limbii. Statul sunt ei. Ce părere aveți dumneavoastră?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s