Meseria de traducător în franceză

Bun. Să zicem că locul de muncă pe care îl ai presupune să traduce chestii din franceză în română și apoi de la cap. Și nu mai spun un cuvințel despre faptul că nu te-ai întrebat în nicio secundă, nici când erai beat, nici când îi cumpărai flori prietenei tale, de unde mama naiba produce firma ta bani. Dar zic așa că pentru mine a traduce chestii de colo e totuna cu a spăla vasele cuiva pe doi lei.

Mă iertați dacă sunt dur, dar nu văd altfel cum ar fi . Și atunci te mai întrebi de ce de ce dracu te-ai dus la școală, de ce ai plătit toți bugetarii aia, de ce ai dat atâtea chestii pe apa sâmbetei. De ce? Pentru a spăla vasele cu școală? Păi nu se putea oare spăla nenorocitele de vase și fără 16 ani de școală și fără 50.000 de lei sau poate chiar 60.000 de lei pe care i-ai dus acolo, în învățământul gratuit, firește. Eu cred că nouă ne ia cineva mințile și după ce ne consumăm tot timpul și toți bani ajungem să facem doar căcaturi în viață și apoi ne întrebăm ironic unde dracu am greșit.

Firește că e o greșeală să crezi că școală înseamnă altceva decât garanția că se va alege praful. De altfel, școala știe dacă se va alege de tine. Dacă mă întrebați pe mine, școala este la fel ca o bancă: face tot ce face atât de bine și de organizat încât ea nu pierde niciodată, doar clienții.copii pierd. Diferență de nuanță, de vârstă și, în final, de posibilități.

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Meseria de traducător în franceză&8221;

    • eu nu mint niciodată. poate doar postările cu iz de literatură să fie ceva minciună. asta pt ca nici dracu nu dă nimic pe lit.
      dar ce scriu in rest, scriu reallllllllllll 😦 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s