Care e libertatea ta

2 oameni, 2 frați, nu identici, doar aproximativ la fel, nu s-au văzut de 10 ani de când au terminat facultatea. Unul a ales să rămână în localitatea natală, celălalt a pornit spre capitală și este, nu se cum și cât, implicat în conducerea țării. Este la vârf, dar ține totul secret. Nu are pe nimeni, doar o casă pe care o schimbă regulat, nici măcar țara asta nu i-a fost mereu alături, nu are niciun animal de companie, doar 2 poze pe frigider și o curățenie imperfectă.

Și după zece ani fratele care rămăsese în localitatea natală trece cu familia pe la cel care se considera liber. După masa de seară, cei doi rămân, fratele venit scoate o țigară, spune că fumează pe ascuns, deși familia lui știe că o face, dar asta îl face să-i circule sângele mai repede. Și vorbesc despre libertate, despre cum familia, spune fratele din casă, te leagă, despre cum 2 copii și o soție te fac să nu mai circuli, te fac să devii dependent și asta înseamnă să-ți limiteze alegerile.

Fratele plecat spune că a ales demult. A ales casa cea veche, orașul cel mic, a ales familia. A ales cu libertatea lui toate astea. Și îl întreabă pe fratele său: tu ce ai în afară de cele două poze de pe frigider cu familia mea? Îl ai pe cel pentru care ai lucrat, dar, hei, el nu e aici, niciodată n-a fost, ai munca ta, dar, hei, acum nu lucrezi pentru că nu faci ce-ți place.

Îi spune că nu are nimic și de asta n-a mai fost liber de când era copil. Are în plus dependențele sale care îl leagă. Nu oamenii te leagă, ci lipsa lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s