Haine de sărbătoare

Cum dă aerul cald și zilele libere trosnesc ca focul de iarnă în carcase de lemn și de pământ, cum românul se dă cu cele mai bune haine pe oriunde ca să-și scoată bunăstarea pentru care, de obicei, mai are de plătit doar 29 de ani de zile, și să facă expoziție de viață bună în timp ce fiecare și-a activat camera de supraveghere pentru ca mai apoi, acasă, când își gătește mâncarea aia subțire și mereu la fel, să ajungă să urască.

Dar mâine își va promite, dacă nu chiar va jura, că va face tot ce îi stă în putință ca să fie ea/el cea observată și măsurată cu fiecare unghi al camerei de supraveghere. Da, mâine, va face totul. Noaptea vine ca un jurământ acoperit de o lovitură de topor și gata.

Este a doua zi, ziua bună se cunoaște de dimineața dar pentru el/ea care cred în ziua asta ea a început de noaptea trecută. Întind celor din familie perversa scuză că n-au putut dormi, ca să ascund în mod stupid că astăzi vor să impresioneze. Nu contează pe cine, nu contează de ce, nu contează dacă se uită, nu contează și n-a contat nimic. Haine de sărbătoare să fie care să acopere ca o vopsea de unică folosință toate neputințele . Cred că și de asta par atât de mulți așa de fericiți

Reclame

6 gânduri despre &8222;Haine de sărbătoare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s