SERILE ucid oameni

Cred că nu e nevoie să mai scriu. Chiar dacă știu asta, încă nu strigă cina că ia foc, mai scriu un rând, fumul trece razant râzând, filmul se duce după jumătatea pierdută la început. Serile ucid oameni cum liniștea ucide dimineața abia ridicată din pat. Mi-e așa o frică de seara asta, pare nemiloasă, știu că e așa și chiar și doar atât și tot e suficient pentru a apăsa un buton să te ducă mai jos.

Și seara e lungă și nici nu începe de unde s-a terminat, ci vine așa ca o prietenă cu care nu ți-ai definitivat niciodată starea socială, se așează în pat și începe să tragă de tine să-i împrumuți ultimii bani ca să iasă un un tip despre care nu vrei să auzi. Și dacă nu-i dai va crede că încă mai aștepți ceva de la ea. Și dacă îi dai va crede că o faci ca să scapi de ea. Sau ca să te lase în pace, dacă ne prefacem că nu e același lucru. ESTE?

Cum este seara dumneavoastră?

Reclame

12 gânduri despre &8222;SERILE ucid oameni&8221;

 1. Încă un text bun, Răducule!
  Efect balsamic.
  L-am citit de mai multe ori, ca și cum aș fi schimbat compresa rece de mai multe ori pe o umflătură care frige și doare.
  Cred că lipsesc niște virgule, dar asta e treaba editorului, nu a ta.
  Nu cred că ești făcut să fii poet. Cred că ești un prozator de tip Herta Muller, femeia asta, ruptă de trecutul ei socio-politic, impresionează prin faptul că scrie poeme în proză.
  Ceva mai târziu poți adăuga acțiune poveștilor tale și totul va fi perfect.
  Dar nu din asta o să trăiești.
  Din asta o să ieși din depresie.

  • cred ca textele astea le scriu din prostie. si mai mult decat orice le scriu fara sa mai ma tem. asa cum imi vin, cand o fac, goale, pline, (cu) capace, desfacute.
   ipoteza: daca de maine merg sa muncesc fizic la munca de sapat manual in betoane, dupa zece ore de munca, credeti ca mai vreau ceva?
   sau ca mai adaug vreo urma de actiune?
   sau credeți ca voi mai iesi din depresie?
   va intreb pt ca am incredere, de asta!

   • Da.Și-acum să argumentez…
    munca fizică (nu știu de ce te-ai repezit la săpat manual betoane, că nu sapă nimeni betoane, alea se dinamitează, dar și exemplul ăsta îmi spune ceva) produce odihna creierului. Cu cât e mai grea și mai solicitantă, cu atât mai liber mintal ești. La început, după10 ore, o să cazi lat. După o lună corpul se obișnuiește și o să mai ai un răgaz de 2.3.ceasuri înainte de-a adormi. În orele alea poți să scrii.
    Dacă e proză, sigur îi vei adăuga acțiune, inspirat de acțiunea ta din timpul zilei.
    Efortul fizic peste puterile tale e un remediu bun pt. depresie. Vorbesc din experiență. Într-o depresie mi-am zugrăvit singură casa. Pornind de la dat jos vechiul tapet de pe pereți al locatarului de dinainte. Depresia era din cauza sărăciei. Că de-aia n-am chemat o echipă, că nu-mi permiteam. Și m-am gândit așa: câtă școală are un zugrav? Mult mai puțină ca mine. Ce nu știu cum se face, o să citesc pe instrucțiunile sacilor de ciment, de adeziv… Așa, cât am muncit la pereți, îmi mai zbura gândul la ”ale mele”, dar când ajungeam să ”dau” tavane, cocoțată pe scară, cu gâtul înțepenit de durere, cu stropii de lavabilă în ochi, eram așa de concentrată pe ce fac, că nu mai știam nici cum mă cheamă.
    La sfârțit, deși tot nu-mi găsisem un loc de muncă, m-am gândit: la dracu! cel puțin ltiu să zugrăvesc. Aș putea face asta la prieteni care nici ei nu-și permit să-i coste mult. O să le cer bani puțini. Măcar unul va avea un prieten bogat care să mă plătească mai ca lumea….Aveam o soluție de rezervă. Deci alt tonus.

   • a pai va fac eu interioarele ca stiu, nu e problemă. si va iau si putin, ca va cunosc.
    despre efort fizic altfel vorbeam pe la 16-19 ani cand munceam mult. apoi am muncit si mai mult. apoi m a-am oprit intr o zi
    de ce?
    ca sa dau examenul la jurnalism
    doamne fereste de prosti ca mine
    ce faceam eu e sub munca fizica, desi oricum facem multe chestii dupa program
    dar nu investisem timp si ani si bani in invatamant.
    terminasem doar 12 clase cu medie peste 9.30 sau chiar mai mult(pt ca aveam 9 la rel sau desen sau d astea si la romana aveam nota mica ca profa era proasta si eu ii spuneam ca e) si ajunsesem sa fac munca foarte fizica si atat. e ciudat cum acum 6- ani deja, luam mai mult decat as lua oriunde acum, si banii siau pierdut valoarea de cand am priceput si eu termeni ca puterea de cumparare sau pib
    p.s. interioare am invatat pe la 14 ani sa fac si mobila. primele cateva tavane sunt mai grele apoi va obsinuiti.
    dar repet nu stiam ca se poate altceva si nu aveam dreptul sa cer. ceva imi spune ca acum am un pic de drept

 2. Radule, dacă știi să zugrăvești și să concepi mobilier modular, suntem frați de cruce!
  Ce nu înțelegi tu și nu știi să folosești în favoarea ta – ai 30 de ani mai puțin ca mine.
  Încă ai timp!!!!
  Câte semne de exclamare să pun, ca să înțelegi că încă ai?

  S-o luăm ca președintele țării, pas cu pas.
  Ia-ți un job infect, paznic de noapte, și vezi-ți pe timp de zi de scris. Dar NU ca să fii scriitor, ci ca să UIȚI că ești paznic de noapte.
  Eu, mai clar de-atât, nu pot să-ți explic unde e buba ta, decât dacă te înfiez. Și nu pot să te înfiez fiindcă nu mă dobor după copii. Prefer câinii.

 3. oricum între mine și un câine, eu v-aș forța să alegeți un câine.
  doamnă, dacă îmi iau paznic de noapte, nu-mi ajunge să plătesc chiria.
  la noi în zonă nu se poate ca paznic, că nu ai ce dracu să păzești :))
  degeaba am 30 mai puțin, că eu mă rog să treacă mai repede anii aceștia, toți să se ducă
  la 25 de ani și jumătate, nu mai ai timp decât dacă ai suficiente cunoștiințe ca să capeți orice job (nu loc de muncă) de pe lumea asta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s