Is this all ?

Asta mi-a venit în minte în puțina și ciuntita engleză care încă îmi mai afectează partea vie din creier. Nu am putut să rezist forței puternice care m-a tras spre acest blog, acum, când se pregătesc cocoșii să cânte de dimineața lor. De obicei, asta se întâmplă la exact 02.00.

Is this all? De câte ori nu te-ai uitat pe viu la noapte, de câte ori nu te ai uitat pe pereți, pe podea, pe tavan și te-ai întrebat dacă asta e tot ceea ce ai de primit, dacă așa arată viața, dacă forma de a gândi este doar o ipoteză falsă ca să rămâi legat de o existență pe care nicicând nu ai să o poți accepta, dacă nu încerci să fii mai liber. Adică s-au creat toate aceste ziduri ca omului să-i mai rămână absolut nimic?

Adică ne-am născut să servim într-un sistem care nu ne acceptă și de care nu ne convine sub nicio formă dar pe care, totuși, îl luăm în brațe ca pe un copil de câțiva ani care ar putea foarte bine să-și folosească picioarele, dar n-o face pentru că l-am protejat prea tare. Așa arată libertatea, așa arată normalul, așa arată gândirea, așa arată masca oamenilor cea mai de temut-corporația- și așa arătăm noi oare.

Și tot cu oare în față mă gândesc ce am face dacă am realiza cu adevărat că ăștia suntem noi, care ne facem rău, care ne luăm viața, care stăm ani de zile într-un laborator ca să găsim o cale ca, printr-o singură lovitură, să ucidem toată rasă umană și pe urmă ajungem să umblăm cu soluția asta într-o servietă ca să o vindem celui care dă mai mult. Is this all?

Mai mult de atât, umblăm să îi vindem pe toți ceilalți pentru bani. Și dacă reușim asta trebuie să vă întrebați ce sens mai au banii dacă nu mai rămân oamenii, ce valoare au ei și, mai ales, cum îi mai putem compara cu cei ai altora? Oare atunci când nu vor mai rămâne oamenii, banii nu vor mai avea valoare? Dacă răspunsul e da, înseamnă că tot ce ni s-a spus până acum este foarte greșit și cineva a profitat din plin de asta pentru că numai și numai oamenii care cred într-un scop comun dau valoare banilor și nu invers, cum încă este acum.

IS THIS ALL ? 

Reclame

6 gânduri despre &8222;Is this all ?&8221;

  1. Libertatea vine tocmai din puterea şi voința de a accepta lucrurile aşa bune/rele cum sunt. Cine e permanent în război cu lumea, e în război cu el însuşi, în primul rând. Şi atunci nu poți fi liber. Că liber eşti doar atunci când faci pace cu tine însuți.
    Ps: Acesta este doar un punct de vedere modest. Tratează-l ca atare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s